Primii pași europeni, la handbal feminin: Minaur, victorie, CSM București, înfrângere…

sâm, 09 ianuarie 2021

Astăzi, două din cele patru echipe feminine românești de handbal, care au prins primăvara europeană, au debutat în competițiile continentale, cu rezultate diferite, din păcate. Mai întâi a venit la semicercul di Sala Lascăr Pană din Baia Mare, gruparea lui Costică Buceschi, Minaur, care a obținut o victorie senzațională – și spunem asta, dacă ne gândim la evoluția scorului și la modul de abordare al întâlnirii, mai ales pe final.

Da, Minaur a câștigat net, scor 33 – 29, în fața echipei norvegiene Storhamar Handball Elite, însă trebuie să spunem că nu știm de unde a venit această victorie! Oaspetele ne-au luat tare chiar din primile minute și au condus cu 5-2, 6-3 și 10-7, iar fetele lui Costică Buceschi au reușit cu greu să se adune, ca să țină pasul cu nordicele. Când mai erau 6 minute, tabela a arătat 11-11, pentru ca după 30 de minute de joc, gazdele să preia pentru prima dată conducerea, 14-13!

Credeam că după pauza dintre reprize handbalistele noastre să mențină starea de joc din finalul primului mitan, ba chiar să ia și avansul necesar pentru victorie. Dar n-avea să se întâmple asta, pentru că Laslo, Kovacevic și colegele lor au început să rateze mult, ba chiar să uite și care este direcția porții adverse. S-a făcut 15-17, apoi 16-19, 16-21 și dezastrul era aproape gata, la 18-23! Cu un moral puternic, băimărencele și-au adunat toate puterile și au început o cursă de urmărire furibundă – și când mai erau 6 minute, Andreea Popa (n.n.foto sus) a adus egalarea, la 28, și tot ea a dat tonul pentru victorie, modificând tabela la 29-28. A fost un semnal, pentru că imediat Laslo și Polocoșer au mai marcat două goluri, iar Seraficeanu și Idehn au securizat o victorie, pe deplin meritată!

Este un debut în faza grupelor care ne dă speranțe și le avertizează pe celelalte componente ale Grupei C, Astrakhanochka și Thuringer, că Minaur vrea să ajungă departe, în această cupă europeană. Să ne-amintim, Minaur n-a mai ieșit pe Bătrânul Continent din sezonul 2015/2016, iar acum are de recuperat…
CS Minaur Baia Mare – Storhamar Handball Elite 33 – 29 (14-13)

MINAUR: Jovana Kovacevic 9 goluri, Andreea Popa 8, Cristina Laslo 7, Linn Blohm 2, Ana Maria Tănăsie 2, Jelena Lavko 1, Larissa Araujo 1, Anca Polocoșer 1, Asuka Fujita 1

Din păcate, CSM București a mai înregistrat un insucces în Liga Campionilor, scor 27 – 31, în fața echipei FTC-Rail Cargo, din Ungaria. Echipa bucureșteană a avut mai multe accidentări și a făcut deplasarea cu doar nouă handbaliste de câmp și doi portari. În atare condiții, finalul de joc a fost unul greu de gestionat, pentru Neagu și compania – de la 26 – 26, gol marcat de Neagu, gazdele s-au dezlănțuit, și pe fondul greșelilor noastre din apărare, și au marcat de cinci ori, fără să primească vreunul. Și meciul era jucat, chiar dacă Neagu (n.n.foto alăturat) avea să mai înscrie o dată.
În ciuda acestui eșec, echipa noastră păstrează șanse reale de a ocupa unul din primele două locuri ale Grupei A, poziție ce duce direct în sferturile de finală, cu condiția să nu mai piardă puncte prețioase la Metz sau Vipers.

FRC-Rail Cargo – CSM București 31 – 27 (14-16)
CSM: Cristina Neagu 9 goluri, Barbara Lazovic 7, Crina Pintea 4, Carmen Martin 3, Siraba Dembele 2, Andrea Klicovac 1, Elizabeth Omoregie 1

Niciun comentariu

adauga un comentariu