Ilfovenele Academica Clinceni și FC Voluntari, en fanfare către Elite U15!

Dum, 03 octombrie 2021

Așa cum am mai scris, Turneul de calificare în Campionatul U15 Elite a ajuns aproape de final, însă știm cu exactitate care sunt grupările ce vor merge în faza de Zonă a competiției, organizat, de această data, de Federația Română de Fotbal. Pentru că oficialii noștri vor să știe care sunt cei mai buni tineri fotbaliști U15 din țară, în ideea ca ei să fie folosiți în lotul national de junior. În plus, în acest fel și echipele de seniori, din ligile mari, își pot complete loturile cu jucători de perspectivă. Ieri v-am prezentat echipele clasate pe primul loc în Seriile 1 și 2 (Olimpic Snagov și Juniors Berceni), urmând ca astăzi să continuăm cu celelalte două Serii, 3 și 4, adică cu echipele Academica Clinceni și FC Voluntari.

Claudiu Ionescu, Clinceni:”Organizare, disciplină și caracter, acestea au fost atu-urile noastre”!

”Poate părea un pic bizar, pentru niște adolescenți care ar trebui să fie imprevizibili și exuberanți în comportamentul lor, dar pot să spun că, în ciuda vârstei, au arătat multă seriozitate în joc. Sunt impresionat de organizarea din teren a elevilor mei, de disciplina tactică, semn al maturității, al caracterului fiecăruia. Este adevărat că am avut și condiții excelente de pregătire, care au unit grupul ne-a făcut pe toți să luptăm pentru această calificare. Avem, până acum, cel mai bun atac din toate cele 4 serii, am marcat 82 de goluri în 7 meciuri, faceți media și apreciați forța noastră.

Cei mai prolifici jucători au fost David Florea, cu 17 goluri, apoi Matei Ene, cu 13 reușite, și Luca Dumitru, care a înscris de 7 ori. Dar toți aceștia n-ar fi putut înscrie dacă n-ar fi existat grupul din spate, trebuie să recunoaștem: Bogdan Stanciu, Florin Netcu, Robert Constantinescu, Alex Șușu, Antonio Marafet sau Victor Eremie. Iar pentru faptul că am primit doar 5 goluri, trebuie să le dăm portarilor Ștefan Păun și Tudor Săndulescu aprecierile ce li se cuvin, cât și fundașilor care au luptat ca adversarii să nu se apropie pre mult de buturile din Clinceni: Bogdan Constantina, Robert Mănică, Costin Sfârlog, gemenii Luca și Matei Ene, Vasile Eduard și Martin Andreias. L-am avut și pe Alexandru Stoian, care a marcat 5 goluri în cele două runde în care ne-a ajutat, după care l-am dat la o grupă mai mare, pentru că valoarea îi permită.

Mergem la Zonă cu gânduri mari, firește – am demonstrate în serie că suntem cei mai buni și ne place golul, cred că avem forța să-I învingem și pe cei de la Zonă. Și mă mai bazez pe faptul că i-am obișnuit pe elevii mei să intre în teren cu acea mentalitate de învingători, care va da roade, o să vedeți”!, ne spunea antrenorul echipei din Clinceni, Claudiu Ionescu.

Ion Tănase, Voluntari:”Am fotbaliști serioși, disciplinați și buni și la învățătură”!

La FC Voluntari se face trebă profesionistă – este multă seriozitate în pregătire, disciplină chiar și la antrenamente, toate acestea ducând la o foarte bună unitate de grup, decisivă în lupta cu adversarii. În plus, eu am pretenția ca fotbaliștii mei să fie buni și la școală, altfel nu prind echipa. Și încă ceva, oficialii clubului au fost tot mereu aproape de noi și ne-au susținut cu absolut tot ce ne-am dorit.
În Seria 4 a Turneului de calificare în Elite avem, până acum, 7 victorii din tot atâtea meciuri jucate, cu 69 de goluri marcate și doar 3 primite. Linia de forță este alcătuită din atacanții Andrei Dumitru, capitanul echipei, Matei Sola, Gabriel Nedelcu și Robert Mihale. Însă grupul decisiv este echipa, care are următoarea alcătuire: linia de fundași, Mihai Marian, Mitică George, Marius Ștefan, Mario Stan, Costas Sersescu, Mario Giurea; mijlocul, Daniel Mihăilescu, Matei Sola, Andrei Lungoci. Și trebuie să mai spun că la noi și banca de rezerve a participat la jocuri, și mă refer aici la David Ungureanu, un fotbalist născut 2008, dar foarte talentat, apoi Dragoș Curicuță, Abudi Al Kaissi, Marius Radu și Andrei Mirică.

Mergem la Faza de Zonă animați de dorința de a arăta că în Ilfov se joacă fotbal bun, ne gândim să mergem cât mai departe, în această competiție”, comenta cu încredere tehnicianul de la FC Voluntari SA, Ion Tănase.

Comments are closed.