Vrea Podravka să joace pentru Craiova?

joi, 07 februarie 2019

În acest weekend vom afla dacă vreuna din cele două echipe românești, Măgura sau Craiova, vor merge mai departe, adică în sferturile de finală ale Cupei EHF, la handbal feminin. De altfel, formația din Cisnădie nu mai are nicio șansă să atingă sferturile, având zero puncte, din cinci meciuri jucate. Doar Craiova mai speră, dar și în acest caz oltencele stau la mâna handbalistelor de la Podravka – dar să detaliem:

Și ne-ntoarcem la Măgura Cisnădie, o debutantă în cupele europene, a surprins plăcut în primele două tururi, unde a eliminat adversare cu o anumită cotă, și mă refer la Slavia Praga și Zvezda Zvenigorod. În vestiarul sibiencelor era o atmosferă excelentă și micuțul orășel Cisnădie era în sărbătoare – în plus, returul care le-a dus pe handbaliste în grupele EHF s-a disputant la Cisnădie, pe 18 noiembrie, împotriva rusoaicelor de Zvezda. A fost o victorie spectaculoasă, scor 26-18, care a anulat avansul luat de rusoaice în tur (29-24), și care a marcat o premieră pentru gruparea din Cisnădie.

Doar că, din acea fatidică zi de 11 noiembrie, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: în vacanța de iarnă au plecat de la echipă fostele campioane mondiale din Brazilia Deonise Fachinello și Mariana Costa, înlocuite cu Oana Chirilă Țiplea și Ionela Dinu. Nu știm de ce s-au făcut aceste mutări, cert este faptul că exprimarea echipei în teren n-a mai fost la același nivel – în Grupa A, din care a făcut parte, Măgura n-a câștigat niciun meci, având cea mai slabă linie de clasament, dintre toate cele 16 participante în această fază! A fost învinsă de două ori de Team Esbierg, din Danemarca, de Storhamar Elite, din Norvegia, o data de Bietigheim, din Germania, urmând ca ultimul meci din grupă să fie tot împotriva nemțoaicelor, pe 9 februarie. Un parcurs rușinos, dacă mă-ntrebați pe mine, o propaganda deloc favorabilă, printre locuitorii micuțului orășel Sibian, Cisnădie, abia intrați în Europa și bulversați de controversatele rezultate ale echipei lor. Căutăm explicații, poate ni le dă cineva…

Aceleași semne de întrebare și la Craiova – a trecut de Borussia la mare luptă, printr-o dublă terminată cu 38-35, apoi a-nceput cu dreptul anul 2019, 18-12 cu Nikobyng, pentru ca mai apoi să dea rateu, după rateu, spre disperarea antrenorului Burcea. Omul își acuza propriile eleve de lipsă de concentrare, de superficialitate, arătând chiar cu degetul în direcția unor jucătoare. Dar chiar și-așa, cu un ultim efort, Craiova a făcut egal în deplasare, 20-20 cu Nykobing, și păstrează șanse de a merge în sferturile de finală – prima condiție este ca, pe 9 februarie, Podravka, care are, deja, pașapoartele sferturilor în buzunar, să lupte 100% împotriva danezelor de la Nykobing și să le bată, ca să ne ajute pen oi, pentru că, altfel, chiar și cu un punct câștigat Nykobing face 6 puncte și lupta pentru calificare se încheie aici. A doua condiție este ca, a doua zi, adică pe 10 februarie, și echipa noastră să învingă, în Bănie, pe Bera Bera, echipă care le-a bătut pe oltence în Spania, la 11 goluri distanță, 32-21! Sigur, în cazul în care Podravka ne va ajuta cu o victorie, eu sunt convins că și fetele lui Burcea vor avea o dorință mare să se ajute și singure și să treacă de Bera Bera, pentru semifinale. Suntem, însă, la mâna croatelor!

Ionel Pană

Comments are closed.