Viitorul la Găneasa trebuie să aducă o bază sportivă!

mie, 21 iulie 2021

De altfel, acesta este principalul obiectiv al oamenilor de sport din Comuna Găneasa, construirea unei baze sportive și a unui teren – acesta poate să fie un nou început. ”Am dus-o greu chiar de la înființare, ca să nu ai un stadion asta înseamnă să mergi prin vecini, să-i rogi să te lase să faci antrenamente și să joci partidele oficiale din campionat, e ca și când n-ai avea casă, un acoperiș deasupra capului”, ne spunea vicepreședintele Clubului Voința Găneasa, Marian Burcea.

Am început cu el, pentru că Burcea este și viceprimarul comunei și face toate eforturile să sprijine activitatea: ”Ne-am înființat în 2013, era mult entuziasm atunci. Aveam peste 30 de jucători și-i roteam la fiecare partidă, ca să joace toți. Am fost și campioni, după ce i-am bătut și pe cei din Brănești, și pe cei de la Snagov, granzii campionatului. Mai mult, două sezoane am avut și grupă de juniori, știam că trebuie să creștem și așa ceva, să avem schimbul de mâine”, completa Burcea.

Dar lipsa unui stadion a făcut ca drupul de juniori să dispară, nu mai erau bani, și echipa de seniori să ajungă în Liga a V-a, unde rigorile regulamentului sunt mai puține și suportabile. Până la urmă, s-a ajuns la o colaborare cu cei de la Sinești, adică li s-a permis seniorilor din Găneasa să meargă acolo să se antreneze și să să dispute meciurile oficiale. Pe bani, firește, dar poate nu așa de mulți, cum ar fi cerut alții.

”Chiar dacă pandemia ne-a creat mari probleme, noi tot am mai jucat câteva partide amicale, pentru că jocul te călește. Ultimele două partide au fost cu adversari de la Petrăchioaia și Pasărea, întâlniri care ne-au arătat nivelul la care am ajuns la această oră. Chiar am fost surprins de angajamentul fotbaliștilor noștri și chiar de pregătirea lor fizică.
Și pot să vă dau echipa întreagă, pentru că toți merită aprecieri: Preda, portar, Andrei Goaimă, Mițache, Ursaru, Oprea și Soare, pe linia de fund, apoi Florin Goaimă, Soare și Cristea, la mijloc, iar în atac Goaimă Mădălin și Ionuț, principalele guri de foc. Antrenor este Ion Cristea, un tânăr care a jucat la noi, la Găneasa, un tehnician care și-a propus ca obiectiv să se claseze în primele șase locuri”, a intervenitvenea și președintele Clubului, Dumitru Soare.

În privința startului de campionat, cei doi se arătau un pic supărați, pentru că nu se știe nimic oficial: ”După alegerile din această vară, am crezut că activitatea Asociație se va schimba în bine, era câte ceva de îmbunătățit. Din păcate, nu este așa, nu știm cine conduce, au rămas cei vechi, dirijează cei noi, nimic nu se știe. O să merg să înscriu echipa, dar nu voi mai da niciun ban, până nu sunt comunicări oficiale. Așa a fost și anul trecut, am făcut și ceva transferuri, dar campionatul s-a oprit din cauza pandemiei, iar noi am pierdut banii. Nu mă mai las păcălit, sezonul acesta”, a ținut să încheie cu fermitate Marian Burcea.

Comments are closed.