Viitorul – Chiajna 2-2 / Vezi ce spune Alin Buzărin despre derby-ul de Ilfov: Oaspeții au egalat cu greu acasă

vin, 21 noiembrie 2014

Cel mai mic județ din România, Ilfovul, are derbyul său pe prima scenă, așa cum au avut în diverși ani Timișoara, Aradul, Clujul, Hunedoara, Doljul, Prahova sau Sibiul.

Acest derby ilfovean plin de paradoxuri, cel mai mare fiind calitatea de oaspeți a gazdelor, a avut o desfășurare halucinantă. În prima repriză a ratat Chiajna și Viitorul a făcut 2-0 aproape fără să-și dea seama. În actul doi,băieții lui Hagi au ratat ei exasperant, iar Concordia a luat un punct când nu se mai aștepta aproape nimeni.

Să le luăm pe rând. Startul a fost al Chiajnei. Cu jucători mai rutinați și parcă mai puternici, albii au dus mingea des în careul nerr-azzurilor din Voluntari. La primul corner pentru Viitorul însă, Matache a ieșit îngrozitor, iar Florin Tănase a marcat cu capul dintre mâinile portarului, 1-0, min. 23. Chiar înainte de pauză avantajul junilor lui Hagi s-a majorat: Mărkuș i-a răsucit pe apărătorii adverși, iar Brlcic i-a luat piciorul. Penalty clar indicat de impecabilul Cristi Balaj, execuție fără cusur, cu stângul, a lui Bogdan Mitrea,ajuns la golul 9. 2-0, în min. 44.

În repriza a doua Chiajna a dominat, dar părea să care apă cu ciurul. Febril, Șumudică a schimbat toată tripleta de atac. A intrat un mijlocaș de pasă, Purece, plus două vârfuri de lance, Mihai Dina și Florea. După ce a fost schimbat, Wellington, nervos, a făcut tărăboi pe bancă, dând cu geaca de pământ și făcându-ne să ne amintim cu greu de băiatul subțire din declarațiile pe marginea scandalului de rasism.

Dina, suprinzător de viu,a redus din scor, 2-1 în min. 76, iar în primul minut de prelungire, Florea, cu o execuție de calitate, a făcut 2-2.

De remarcat însă două personaje. Mai întâi, Alex Mitriță. Zvârluga lui Hagi a ratat de două ori monumental. În minutul 70 (era încă 2-0) a încercat o scăriță peste Matache, dar Ricardo Martins a scos de pe linia porții. La 3-0, Chiajna n-ar fi egalat nici dacă intra și Șumudică în teren. Apoi, în minutul 90, în faza premergătoare egalării, a trimis peste poartă din doar câțiva metri, ratând nu doar o mare ocazie, ci și prilejul de a duce toate punctele la Voluntari.

Vorbe de evidențiere merită și Roxana Ciuhulescu. Blonda prezentatoare de la Look a spus după meci că ”scorul s-a egalizat în final”, asta înainte de a culege semne de exclamare prin memorabila frază ”la pauză scorul era foarte pozitiv pentru Viitorul”.

VIITORUL – CONCORDIA 2-2 (2-0)

Fl. Tănase (23), Mitrea 44(p) – Dina (76), D. Florea (90+1)

Viitorul: Buzbuchi – Cr. Manea, Târu, Mamele, Mitrea (cpt.) – Benzar, Daminuță (58 Nikolov) – Andelkovic (81 Perju), Fl. Tănase, Mitriță – Mărkuș (65 S. Pană). Antrenor: Gh Hagi

Concordia: Matache – Bagaric, Lovin, R. Martins – Al. Stan, Brlicic, Boldrim, Bucurică – Serediuc (58 Purece), Wellington (cpt.) (63 D. Florea), Pena (55 Dina). Antrenor. M: Șumudică (suspendat). Pe bancă a stat B. Andone.

A arbitrat Cr. Balaj (Baia Mare)

Comments are closed.