Victorie, voleiul românesc a învins! Dictatorul Gheorghe Vișan n-a mai prins niciun loc în Federație!

mie, 30 septembrie 2020

Astăzi, la Complexul Sydney de la Izvorani, a avut loc Adunarea de Alegeri a Federației Române de Volei. Miza acestui scrutin a fost, în principal, îndepărtarea președintelui în funcție, Gheorghe Vișan, care se afla în fotoliu de 16 ani. Familia de la fileu nu și l-a mai dorit pe Vișan, care, spun ei, a făcut mult rău voleiului românesc.

Și cluburile votante au decis ca noul președinte să fie Adin Cojocaru, un om care este de mai mulți ani alături de volei și face lucruri bune. După 16 de dictatură, voleiul românesc răsuflă ușurat. Sigur, scrutinul n-a fost lipsit de peripeții – programat să înceapă la ora 12:00, acțiunea a fost întârziată de controalele epidemiologice și de respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Oamenii s-au arătat contrariați de atitudinea lui Vișan, care și acum, în cel de-al 12-lea ceas, încerca să-i intimideze pe vorbitori, ba chiar să le oprească criticile. Unul din oratori chiar i-a reproșat lui Vișan că încearcă să-i bage pumnul în gură. Și s-a votat – la președinți a ieșit Adin Cojocaru, cu 109 voturi, Vișan având doar 42.

Vișan a rămas în continuare în sală, hrănindu-se cu iluzia că va fi ales vicepreședinte sau cel puțin un membru simplu, în Comitetul Director. Dar nu s-a întâmplat asta – cei doi vicepreședinți vor fi Oana Sârb și Mihai Duță, iar printre cei opt membri care au primit voturi nu se află numele lui Gheorghe Vișan.

Prin urmare, omul a devenit, de-acum, o amintire, nu spunem istorie, pentru că aceea este o carte importantă, pe care n-o scriu oameni de calitatea lui. Trebuia să-și dea seama că lumea sportului nu-l mai vrea, pentru că nici la scrutinul de la Comitetul Olimpic n-a mai intrat în atenția alegătorilor.

Vișan trebuie să plece acasă, oamenii spun că putea să iasă pe ușa din față, dacă își dădea demisia de la Federația de Volei cu câteva zile înaintea Alegerilor. Dar el n-a făcut-o, a crezut că-i mai poate domina pe cei de la cluburi. Dar, era lui a apus…

Comments are closed.