Victorie, pentru Carmencita Constantin, sperăm și pentru gimnastica românească!

lun, 27 iulie 2020

De astăzi, Federația Română de Gimnastică are în frunte pe Carmencita Constantin. Poate părea surprinzătoare decizia cluburilor și a celor ce au avut drept de vot, însă modul cum a pus problema doamna Constantin, în campanie, cât și simplitatea soluțiilor de a rezolva problemele din gimnastica românească, i-au determinat pe alegători să pună ștampila pe numele său.

Din cele 44 de voturi exprimate, 28 au fost pentru Carmencita Constantin și 16 pentru cel de-al doilea candidat, Ioan Suciu. ” Vă asigur că voi lupta cu tot sistemul pentru a aduce gimnastica românească acolo unde-i este locul. Este cea mai mare realizare de suflet să fiu aleasă președinte, într-un sport pe care l-am slujit necondiționat. Sper ca într-un timp destul de scurt să readuc gimnastica românească la cel mai înalt nivel. Obiectivul cel mai apropiat este accesarea de fonduri europene pentru a lucra la partea de infrastructură de care avem atâta nevoie”, avea să declare după alegeri noua președintă a gimnasticii românești.

Spunând că va lupta cu tot sistemul, Carmencita Constantin și-a început în forță mandatul, cu o declarație belicoasă, un semnal clar pentru toți cei care au tras în jos gimnastica, pentru toți cei care s-au dovedit total neprofesioniști, în procesul de antrenament și management federal, pentru toți cei învechiți și îmbătrâniți, pentru toți cei care au închis tot mereu ușile gimnasticii, pentru ca progresul să nu pătrundă în Federație, în sălile de pregătire și în procesul de antrenament.

”Îmi pasă de gimnastică, al naibii de mult”!, îmi spunea doamna Constantin, într-un interviu acordat subsemnatului, cu câteva luni în urmă: ”Întotdeauna am privit în urmă, dar nu cu mânie, ci doar pentru a nu mai repeta greșelile făcute. Și mă refer și în gimnastică, dar și la locul meu de muncă. Eu am fost educată să fiu campioană, iar asta înseamnă multă muncă, multă pricepere și experiență, iar eu le am din plin. O spun cu toată modestia și știu atâta gimnastică, încât n-am cum să greșesc, în ceea ce doresc să fac. Și am toată convingerea că gimnastica artistică are puteri magice și va crea emulație în mediul privat, am multe semnale, în acest sens”, a conchis câștigătoarea sufragiului de astăzi. (aici citiți interviul întreg, https://sitenews.ro/100-de-minute-cu-carmencita-constantin-gimnastica-e-viata-din-inima-mea-cu-o-astfel-de-credinta-n-ai-cum-sa-nu-reusesti/). Așa să fie!

Comments are closed.