Venezuela a convocat 15 fotbaliști noi, din cauza COVID-19!

Dum, 13 iunie 2021

Echipa națională de fotbal a Venezuelei, care va debuta astăzi la Copa America, în Brazilia, a convocat sâmbătă 15 jucători noi, după o epidemie de coronavirus, înregiostrată în delegație. Din cele 41 de teste efectuate, 11 au ieșit pozitive, opt la fotbaliști și trei la staff-ul tehnic. Vestea a fost dată mai devreme, de către secretarul Ministerului Sănătății din Brazilia, Osnei Okumoto, fiind confirmată sâmbătă după-amiază, de către oficiali ai Federației Venezuelene de Fotbal (FVF), care n-au dezvăluit identitatea celor infectați.

Pentru ca participarea să fie garantată, pentru că nu se știe cine va mai cădea victimă, antrenorul portughez al naționalei din Venezuela, Jose Peseiro, a convocat sâmbătă după-amiază 15 jucători noi, după cum ormează:
– Portari, Yhonatann Yustiz, Giancarlo Schiavone și Luis Romero
– Mijlocași, Leonardo Flores, Christian Rivas, Christian Larotonda, Abrahan Bahachille, Richard Figueroa și Robinson Flores
– Atacanți, Jan Hurtado, Eric Ramírez și Daniel Pérez

În paralel cu ce s-a întâmplat cu echipa Venezueleană, Confederația Sud-Americană de Fotbal (CONMEBOL), care este organizatoarea Copei Americii, a modificat Articolul 30.1, din Regulamentul Competiției, referitor la înlocuirea jucătorilor care se infectează cu COVID-19, eliminând orice restricție, în acest sens. ” Înainte de începerea competiției sau în timpul turneului, ținând cont de situația pandemică în care se desfășoară evenimentul, poate fi permisă înlocuirea jucătorilor, fără limitări, al căror test PCR, efectuat de CONMEBOL, dă un rezultat pozitiv coronavirusului, și care trebuie izolați.

Comisia Medicală Conmebol își rezervă dreptul de a solicita informații suplimentare, iar înlocuirea va fi supusă aprobării finale. Dacă va fi confirmată, această schimbare va fi permanentă, iar jucătorul înlocuit nu va mai putea participa la competiție”, a mai precizat Conmebol.

Venezuela urmează să joace astăzi, cu Brazilia, undeva în jurul miezului nopții, pe stadionul Mane Garrincha, fără spectator, partida urmând să fie arbitrate de uruguayanul Esteban Ostojich.

Comments are closed.