Unirea, victorie!, a 21-a din acest sezon!

lun, 26 martie 2018

Junioarele III ale Unirii Dobroești au obținut o nouă victorie în Campionatul Național, scor 28 – 12 cu HC Activ Plopeni, în fața spectatorilor proprii. Este al 21-lea succes din acest sezon, motivele de mândrie fiind peste măsură, dacă ne gândim că victimele fetelor de la țară sunt de la echipe din București, cât și din țară. Nu vrem să facem un bilanț acum, doar antrenorul Lazăr Mihalache este în măsură să povestească de unde a scos această frumoasă echipă, însă aș vrea să spun că aceste handbaliste și-au cumpărat tichete pentru semifinală cu mult timp în urmă, spre bucuria celor din club, a locuitorilor comunei.

La meciul contra oaspetelor de la Plopeni, președintele clubului, Ioan Profir, se arăta încântat de evoluția fetelor, de automatismele create, de ambiția și dăruirea tuturor, de ritmul mereu alert, chiar dacă scorul le era net favorabil. ”Trebuie să avem mare grijă de aceste sportive, pentru că au un caracter aproape UNIC, în lumea sportului juvenil de la noi – iarpentru acest fapt vinovat, cu ghilimelele de rigoare, este antrenorul Lazăr Mihalache. Le văd în marea finală, adică între primele opt din țară, iar acolo se poate întâmpla orice, voi fi acolo, nici nu mai încape îndoială”, ne spunea Profir.

Cu antrenorul Mihalache n-am vorbit despre acest meci, dar a fost pentru prima dată când nu s-a mai plimbat ca un leu în cușcă, în fața băncii de rezerve, ba chiar a și aplaudat, la câteva scheme reușite de Cristiana Petre și compania. Nici de data aceasta n-a avut lotul complet, pentru că unele handbaliste se mai recuperează, iar altele nu sunt la potențialul maxim. Dar chiar și în atare condiții, morișca din Dobroești a funcționat din nou, iar adversarele au cazut pradă jocului în viteză, a schemelor gândite, cât și a golurilor înscrise din orice poziție. Mai mult, apetitul ofensiv a crescut de la o rundă la alta, mai toate handbalistele dorind s-și treacă numele pe lista marcatoarele – ceea ce nu este deloc rău, mai ales că abilitățile tehnice le permit să aibă și astfel de realizări. În partida contra Plopeniului au semnat goluri 11 jucătoare, din cele 16 înscrise pe foaie, din care trei au avut statut de portari!

ACS Unirea Dobroești – HC Activ Plopeni 28 – 12 (17-5)
Unirea: Cristiana Petre 4, Ștefania Bragadireanu 2, Camelia Cercel 4, Alessia Dumitrescu 3, Andreea Mihăilă 3, Daria Nițanu 4, Natalia Ailoaie 1, Larisa Odorel 4, Andreea Tiță 1, Cristina Mincu 1, Andreea Tălpescu 1

Ionel Pană
IMG_4867 IMG_4879

IMG_4885IMG_4908

Comments are closed.