Unirea Dobroești are piramida completă, la handbal!

sâm, 17 iulie 2021

Cu ceva ani în urmă, clubul din Dobroești pornea să-și construiască o echipă de handbal, sport care se vedea foarte bine la televizor, iar presa națională scria de zor despre toate evenimentele ce se petrecea între cele două semicercuri. Cu timiditate, este adevărat, și doar la nivel de copii, erau primele încercări agitate, pe lângă mingea mică – îmbucurător era faptul că numărul celor ce-și dorea să intre în această joacă se mărea de la o zi, la alta, semn că trebuia făcut pasul următor, unul mai oficial și ceva mai organizat.

N-o să scriem toată povestea handbalului de la Dobroești, însă trebuie să spunem că cel care a organizat Secția și a dat un sens handbalistelor a fost Lazăr Mihalache, un antrenor cu reputatie mare, în handbalul juvenil. Pretențios din fire, Lazăr a trecut la antrenamente ceva mai tehnice și cu mai multă substanță, pentru că adversarele din București, cu care Dobroeștiul urma să-și măsoare forțele, aveau experiență și erau la alt nivel valoric.

Și Unirea a intrat în focul Campionatelor Naționale, iar Lazăr a vrut încă de la început ca echipa să să facă o figură frumoasă. A reușit mai greu, dar până la urmă în fața team-ului de la țară, ca să spun așa, s-au plecat și Rapidul, și CSȘ2 și puțin a lipsit ca și CSM-ul Capitalei să plece din Dobroești cu coada între picioare. În Polivalenta comunei au venit și alte grupări din țară și au plecat cu impresii frumoase, despre cum s-a prezentat terenul de joc, cât și echipa necunoscută a Dobroeștiului.

Anii au trecut și multe modificări s-au petrecut în handbalul comunal – a plecat și Mihalache, au plecat și câteva handbaliste, care au crescut valoric, dar au venit alți antrenori, cu pretenții la fel de mari. Și mă refer la Dana Strat, o fostă handbalistă care și-a păstrat dorința de victorii, de pe vremea când era jucătoare prin campionatul României. Strat a dus echipa în Turneul Final și a jucat cu trofeul pe masă. Uneori i-a lipsit și șansa, alteori echipa a fost văduvită de fluierul stricat al arbitrilor, cert este că Unirea și-a păstrat numele de echipă incomodă și capabilă de multe surprize frumoase!

”În această vară, Secția de Handbal a reușit să-și construiască piramida completă și va intra în competiții oficiale cu toate echipele, după cum urmează:
– Junioarele I sunt pregătite de Dana Strat și are ca obiectiv participarea în Turneul Final și clasarea în primele patru locuri
– La Junioare II și III o avem acum pe Elena Avădanei Bugan, binecunoscută și ea în lumea handbalului românesc. Mi-a fost recomandată de Oana Manea, handbalista care ne-a surprins cu revenirea ei pe teren și transferul la Rapid București. Echipele pregătite de Avădanei au ca țintă participarea la Turneul semifinal
– La Junioare IV a revenit Mary Doiciu, și ea o adevărată campioană, iar la minihandbal o avem pe Cristina Grigore.
Sigur, clubul face eforturi să țină aceste echipe, însă bucuria este imensă, pentru că văd cum se lucrează și cât profesionalism au antrenoarele de pe banca tehnică. Sper ca la finalul sezonului să premiem performanța acestor copile”, ne declara președintele Clubului, Ioan Profir.

Niciun comentariu

adauga un comentariu