Unirea Dobroești a tamponat Rapidul, în propria-i gară!

Dum, 01 octombrie 2017

Și nu este o figură de stil, pentru că handbalistele Junioare III din Comuna Ilfoveană Dobroești le-au învins pe adversarele lor de la Rapid București, chiar lângă șinele de sub Podul Grand, la o diferență de 10 goluri, scor 30 – 20! Gazdele n-au condus niciodată, iar după ce au egalat la 1, angrenajele locomotivei giuleștene aproape că n-a mai putut să se miște, din lipsă de abur, de putere, de inspirație… Oaspetele n-au stat prea mult pe gânduri și au schimbat tabela cu repeziciune, ajungând să conducă cu 6-1, în minutul 6.

Și cronica meciului se poate încheia aici, pentru că toată lumea și-a dat seama de raportul de forța, care era net în favoarea elevelor lui Lazăr Mihalache. Mereu am considerat că succesul unei echipe de handbal este al întregului grup, însă sclipirile individuale fac diferența și aduc liniștea, ba chiar dau strălucire team-ului învingător. Și în Sala Giulești, Unirea a avut câteva handbaliste care s-au ridicat deasupra tuturor, prin fructificarea tuturor oportunităților, prin intrări decisive și goluri în momente cheie.

Vorbim, în primul rând, de Cristiana Petre, o extremă-inter-pivot care a înscris nu mai puțin de 14 goluri (în etapa anterioară a reușit doar 12!), o handbalistă oportunistă din cale-afară, în sensul bun al cuvântului, care se plasează mereu pe culoarul liber, creat de colege, care intră în circulație și dezechilibrează apărările adverse, iar aruncările de la 7 metri se transformă întotdeauna în gol. La fel de bine îi ies intercepțiile, iar contraatacurile sunt purtate în viteză, de parcă ar avea aripi. A-ceput cu trei goluri în doar patru minute și a-ncheiar cu alte trei, în opt minute, semn că și la capitolul condiție fizică stă perferct.

Au fost momente când atacurile fetelor din Dobroești era mai static, mai lipsit de inspirație, însă jocul de mare angajament al Cameliei Cercel, materializat cu 5 goluri prin pătrunderi de senzație, a păstrat liniștea în sânul echipei, pentru că până la urmă scorul și tabela dictează în orice meci. Și în runda anterioară, împotriva echipei CSM II București, Camelia a jucat cu același aplomb, reușind să perforeze poarta ”capitaleistelor” de patru ori, iar ăsta este un semn că jucătoarea a crescut mult, față de sezonul precedent, și vede jocul cu mai multă claritate.

De altfel, întreaga echipă a crescut valoric față de sezonul precedent, mai ales că antrenorul Lazăr Mihalache și-a declarat intențiile de a domina grupa din care face parte și nu concepe să nu ajungă în faza finală a categoriei Junioarelor III. Și dacă tehnicianul și-a pus în gând asta, ba chiar a făcut publică intenția, atunci să ne așteptăm la jocuri din ce în ce mai bune, din partea elevelor sale, poate chiar la victorii pe linie, până la final. Unirea Dobroești este pe primul loc, având șase punte, din tot atâtea posibile, la egalitate cu CSȘ 2 București, dar cu un golaveraj mai bun. ”Este onorant primul loc, dar deloc surprinzător – merităm această poziție, pentru că muncim mult la antrenamente, ca să facem față pretențiilor antrenorului principal, Lazăr Mihalache”, ne spunea secundul echipei, Cosmin Țane. În etapa viitoare, din 8 octombrie, Unirea Dobroești primește vizita formației CSȘ Slobozia.

Rapid București – ACS UNIREA Dobroești 20 – 30 (13-17)
Rapid: Denisa Stoichiță 1, Ionela Ionescu 3, Claudia Șerban 3, Alexandra Beidalea 4, Andreea Șindrilaru 6, Monica Dinjev 1, Georgiana Vizitiu 2
UNIREA: Ioana Gheorghe 3, Cristiana Petre 14, Ștefania Bragadireanu 1, Camelia Cercel 5, Andreea Mihăilă 2, Larisa Orodel 2, Cristina Mincu 3

Ionel Pană

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Comments are closed.