Un august în flăcări!

mar, 21 iulie 2020

În prima decadă a lunii august se desfășoară cele mai importante evenimente ale fotbalului amator din Ilfov – și vorbim despre Cupa României, cât și despre Barajul de promovare în Liga a 3-a!
Și începem cu finala Cupei României, care are și o scurtă poveste, chiar cu tâlc, aș putea spune. Înainte de pandemie, patru echipe ajunseseră în semifinalele competiției – erau două meciuri tari, echilibrate, cu adversare care își anunțaseră și în campionat dorințele de preamărire. Iată semifinalele pe care le așteptam:

1. ACS Voința Crevedia – ACS Viitorul Domnești
2. CS Brănești – ACS Viitorul Pantelimon

Pandemia de coronavirus a modificat total modul de viață și în sport, iar fotbalul amator resimte din plin aceste schimbări. De altfel, secretarul general al AJF Ilfov, Daniel Blagoe, și-a exprimat speranța ca Protocolul impus Federației de Fotbal, de către Ministerul Sportului, cel al Educației și al Direcției de Sănătate Publică, să fie modificat în părțile esențiale, care privesc testarea la fiecare rundă. Ligile inferioare nu pot susține financiar așa ceva.


Ca drept dovadă, două dintre echipe, CS Brănești și Viitorul Pantelimon, au anunțat că nu pot susține impunerile Protocolului și s-au retras din semifinale. Și astfel, cea de-a doua semifinal, dintre Voința Crevedia și Viitorul Domnești, a devenit finala însăși. Partida este programată pe 4 august, la Crevedia, cu începere de la ora 16:00!

Și Barajul pentru promovarea în Liga a 3-a suscită un interes pentru participante. El începe pe 1 august, prima manșă, cea de-a doua urmând să se joace pe 9 august. Nu s-au stability locațiile de joc, Asociația Județeană dorind ca Federația de Fotbal să se implice mai mult, că doar ea este organizatoarea turneului, și să aleagă stadioanele de joc, orele de disputare și oficialii care vor conduce. Campioana Ilfovului, ACS Viitorul Domnești, va lupta pentru acest salt valoric, împotriva reprezentantelor din județele Călărași și Prahova.

Comments are closed.