Ultrașii steliști nu vor să joace la Chiajna! Protest împotriva conducerii CSA

Dum, 25 martie 2018

Conducerea CSA Steaua a anunțat că derby-ul cu Academia Rapid se va disputa pe Stadionul Concordia din Chiajna, la mijlocul lunii aprilie (DETALII AICI), dar suporterii echipei din Ghencea sunt nemulțumiți de această decizie.

Membrii Peluzei Sud s-au declarat dezamăgiți de faptul că Steaua București nu va putea juca un ultim meci în „templu”. Aceștia își doreau ca derby-ul Ligii a IV-a bucureștene să se dispute pe terenul mare din Ghencea, dar lucrările pentru modernizarea stadionului au început deja.

Anunțul făcut de comandantul Cristian Petrea, confrom căruia partida CSA Steaua – Academia Rapid se va juca pe Stadionul Concordia, i-a nemulțumit pe suporteri. Aceștia au publicat un comunicat în care își exprimă dezamăgirea și își anunță absența de la meciul cu rivala din Giulești.

Iată comunicatul publicat de reprezentanții Peluzei Sud:

„Ne vedem puși în situația ingrată de a explica steliștilor ceva ce nu ne doream ca ultrași, niciodată! Este vorba despre absența Peluzei SUD Steaua București de la meciul împotriva Academiei Rapid din 13 aprilie 2018.

O astfel de decizie nu este ușoară pentru niciun “om de stadion”, dar o considerăm mai mult decât necesară ținând cont de modul în care s-a ales locul de desfășurare al meciului, și anume, stadionul din Chiajna. Ceea ce va conta pentru noi, întotdeauna, mai presus de orice sunt valorile prin care s-a distins clubul nostru și tocmai, pentru apărarea acestor valori și principii, am luat această decizie dureroasă și poate,pentru mulți,controversată.

Ca peluză, ne-am alăturat acestui proiect pe care l-am dorit, l-am susținut și parțial l-am creat cu toată forța și speranța, ca idealul nostru, “UN CLUB CURAT MAI PRESUS DE TOATE” este ceea ce va împinge înainte un nou val de stelism și va insufla noilor generații bucuria de a trăi un meci de fotbal cu adevărat, alături de ceilalți suporteri. La bază, suntem steliști și ultrași, iar pentru noi Sacrificiul, Unitatea, Demnitatea și nu în ultimul rând, prietenia ce ne leagă, sunt valori fără de care nimic nu poate exista.

Ne aflăm astăzi la mai mult de jumătatea unui campionat în care ne-am susținut frenetic echipa cu fiecare ocazie dată și prin toate acțiunile noastre am încercat mereu să trezim spiritul stelist, adormit în unii dintre voi, din cauza evenimentelor dificile prin care am trecut, cu toții, în ultimii ani. Ne-am susținut echipa oriunde a jucat, indiferent de condiții, ligă, distanță sau orice obstacol ne-a ieșit în cale, dar nu putem accepta organizarea meciului la Chiajna în primul rând pentru că o consideram rodul incompetenței manageriale a conducerii CSA Steaua și în al doilea rând o “palmă de neîncredere” dată suporterului stelist de pretutindeni care cu siguranță își dorește să ia parte la acest meci.Această palmă este deosebit de gravă, mai ales în contextul în care aceeași conducere și-a asumat alături de noi un obiectiv primordial, și anume, atragerea fanului stelist alături de acest proiect. Prin deciziile luate, conducerea clubului pare că lucrează tocmai împotriva acestui fapt .

Cum altfel am putea interpreta lipsa totală a unui plan de atragere a steliștilor la stadion? Cum putem intrepreta și accepta că nu s-a investit nici măcar într-o tribună decentă până la această ora pentru terenul 5? Dacă nu pentru noi, măcar pentru fanii înaintați în varstă, pentru foștii jucători ai acestui club, pentru oamenii care își aduc copiii la stadion sau pentru cei cu dizabilități. Cum poți atrage publicul, cum poți oferi un eveniment atât timp cât nu asiguri minime condiții pentru a îți spori numărul de spectatori?

Revenind la meciul de la Chiajna, cum putem accepta lipsa de comunicare legată de eveniment atât cu fanul simplu cât și cu Peluza SUD, entitate care te-a sprijinit în orice ai întreprins minut cu minut, entitate care a ținut stelismul în viață în perioada de pauză, cât timp conducerea CSA “nu era hotărâtă” dacă Steaua și steliștii merită sau nu fotbal?

Cum putem accepta că nu s-au luat deloc în considerare, ba chiar au fost tratate cu răceală, planurile și inițiativele comune ale Peluzei și ale Asociației Steliștilor 1947 de a ajuta în toate modurile și la toate capitolele organizarea acestui meci pe un stadion demn de această confruntare, un stadion demn de Steaua București, un stadion care să aducă beneficii financiare și un uriaș capital de imagine acestui proiect? Cum putem accepta teama de un stadion mai mult gol decât plin atât timp cât meciul din tur de pe stadionul Giulești s-a jucat cu casa închisă, numărul spectatorilor fiind limitat la 13000 doar din cauza problemelor de structură ale Giuleștiului?

Cum putem accepta ca o echipă de management care conduce un club sportiv glorios nu poate elabora un plan prin care să jucăm pe Ghencea, oferind acestui stadion simbol al stelismului un ultim eveniment care, din nou, putea reprezenta un capital de imagine însemnat?

Cum putem accepta ca în timp ce conducerea organiza meciul la Chiajna, nouă ne spuneau, fără rușine și coloană vertebrală că se ocupă de actele pentru Arena Națională? Cum putem accepta mediocritatea și falsitatea?

Am încercat prin toate mijloacele pe care le-am avut la îndemană să luam legatura cu cei din conducerea clubului care nici până în ziua de astăzi nu s-au deranjat să ne raspundă într-un mod profesionist la întrebări. În tot acest timp am așteptat o explicație coerentă din partea conducerii clubului, explicație care nu a apărut. Un club precum Steaua București are nevoie de comunicare cu suporterii, un club profesionist trebuie să își dorească să atragă suporteri de toate vârstele la stadion, indiferent de greutățile pe care le întampină.

Din păcate, acest lucru nu se întamplă în curtea noastră și, se pare că, nimeni nu dorește o comunicare cu suporterii.

Considerăm ca fiind incalificabilă atitudinea colonelului Petrea, cel care aseară a anunțat într-un mod cât se poate de sec că meciul se va juca la Chiajna. Considerăm ca fiind o mare lipsă de respect la adresa suporterilor în condițiile în care noi toți asteptam meciul acesta cu nerăbdare și-l priveam ca pe un mare succes, atât din punct de vedere financiar cât și din perspectiva atragerii de noi generații steliste. Este strigător la cer că un club precum Steaua, prin intermediul conducerii ce dă dovadă de lipsa de profesionalism și respect, să închidă pur și simplu ochii la dorința oamenilor de a vedea un spectacol sportiv.

În numele tututor steliștilor, Peluza SUD Steaua condamnă această atitudine delăsătoare și falimentară pentru clubul pe care-l iubim.Totuși, nedorind să creăm agitație în jurul echipei care merită pe deplin suportul nostru la acest meci, sperăm la lămurirea imediată a acestei situații și acceptarea din partea conducerii a unuia dintre cele două stadioane enumerate mai sus.

Sperăm, de dragul echipei, la o decizie matură, chiar și în “al 13 -lea ceas”.

Răspunsul nostru este un NU categoric, atât pentru alegerea acestui stadion, cât și pentru lipsa de respect arătată nouă, tuturor suporterilor steliști.

NU, PELUZA SUD NU MERGE LA CHIAJNA!!!”

Comments are closed.