Trifan, Moroianu și Arghir au împins Rapidul din zona retrogradării…

sâm, 26 martie 2016

Liga Națională Feminină se apropie de final, iar nisipurile mișcătoare, din subsolul clasamentului, încep să devină tot mai înfricoșătoare. Astăzi, în runda cu numărul 22, Rapidul a făcut primul pas pe uscat, învingând Zalăul lui Tadici, scor 28 – 21. În urma acestui rezultat, elevele lui Sică Mărgulescu au părăsit acel fatidic loc 13, având cu două puncte mai mult decât Cisnădie, care i-a luat locul. Însă Măgura are un meci mai puțin, în această seară urmând să joace cu Corona Brașov, chiar pe teren propriu, de la 19:30.

Revenind la meciul din Sala Sporturilor din Giulești, să spunem că întâlnirea a fost una dură, cu multe faulturi și eliminări, dictate ambelor combatante, de către cuplul feminin de arbitre Năstase/Stancu. O primă repriză echilibrată, aș putea spune, cu Rapidul mai mereu în față, dar și cu un Zalău mereu aproape. A fost 3-1 pentru gazde, în minutul cinci, pentru ca opt minute mai târziu, tabela să arate 6-4 pentru oaspete; a mai fost 9-9, în minutul 21, 11-11, în minutul 28, pentru ca la finalul reprizei Rapidul să aibă 13-11. A fost o primă parte cu ceva evenimente: un cartonaș galben pentru Tadici, un vizitator inopinat în tribune, Alexandru Weber, antrenorul de la Cisnădie, care a plecat cu 5 minute înainte de final – ne-a plăcut și galeria giuleșteană, care a pus o presiune constantă pe oaspete, dar totul în limitele sportivității. Repriza ne-a arătat un Rapid condus de Alexandra Trifan, handbalistă care a ajuns să-i mai preia din sarcinile eternei Alina Dobrin și care se descurcă excelent – Trifan pasează bine, aleargă repede, este bătăioasă, însă cel mai mult îi place să se înșurubeze printre apărătoarele adverse, să scoată lovituri de la 7 metri sau să marcheze spectaculos. Alături de ea, am remarcat-o pe Mihaela Doica, Alina Moroianu și Andreea Cruceanu, în jocul cărora am văzut o determinare totală, dusă până la sacrificiu. Din păcate, jocul gazdelor a suferit la capitolul contraatacuri, doar Niculae a inscris un gol, dintr-o astfel de fază, cât și la combinațiile cu pivotul, unde Georgiana Bazon a punctat doar de două ori.

În partea a doua, Rapidul a pornit vijelios și a înscris de trei ori la rând, a și primit două goluri, pentru ca din nou să joace avântat și să perforeze poarta oaspetelor de încă trei ori: a fost 20-16, în minutul 13, dar Zalăul n-a cedat și a venit la la 20-21, minutul 19, dar Giuleștina se dezlănțuie cu patru goluri consecutiv, primește unul, cât timp Dobrin și compania își mai trag sufletul, pentru ca finalul să le mai aducă alte trei reușite, pentru a întregi spectacolul și bucuria de lângă șine! Am avut evenimente și în această a doua repriză, Tadici a primit două minute, iar Sică Mărgulescu parcă și-a dorit și el un galben, pentru a fi în ton cu adversarul său din Zalău. Dar cel mai important eveniment s-a numit Andreea Arghir, portărița care a închis poarta Rapidului, prin intervenții miraculoase, chiar și de la șapte metri. Cred că Arghir a ținut Rapidul pe șine, iar fetele au prins aripi și au dus cu bine trenul în gara victoriei.

Pentru Sică Mărgulescu și elevele lui victoria este o mare gură de aer, în lupta pentru evitarea retrogradării, însă succesul trebuie dublat, chiar triplat, pentru că războiul este lung. Sigur, Rapidul nu este echipă de ligă secundă, are destule jucătoare de valoare, tradiție cât cuprinde, chiar eroism, pe semicerc, dar și o perspectivă financiară mai bună, din partea Sindicatului Liber de la Metroul bucureștean. De altfel, în sală a fost și liderul de sindicat Ion Rădoi, care a plecat, se pare, mulțumit de ceea ce a văzut.

În ceea ce le privește pe oaspete, să spunem că le-a lipsit Claudia Maria Constantinescu, golgetera de serviciu și, opinăm, una din cele mai bune handbaliste de la nouă metri, din handbalul românesc. N-a fost în cea mai bună zi nici Diana Puiu, iar Maria Bardac și Roxana Rob s-au întrecut în ratări. Tadici s-a ținut de cuvând și și-a vândut scump pielea la București. Din nefericire, pentru antrenorul de la Cisnădie, Alexandru Weber, venirea intempestivă la acest meci nu i-a adus nicio bucurie, iar lupta de la distanță, pentru evitarea retrogradării, dintre echipa lui și cea din Giulești capătă noi valențe. A fost o primă bătălie câștigată de Mărgulescu, dar războiul continuă!

IMG_0075 IMG_0083

IMG_0087 IMG_0093

IMG_0099 IMG_0101

Comments are closed.