Tenismen anchetat pentru comentariul ”Haide poponarule”!

joi, 10 iunie 2021

Te3nismenul danez Holger Rune, fost număr unu mondial la juniori, este analizat în detaliu, pentru unele presupuse comentarii homofobe, în timpul participării sale la Turneul Biella Challenger. După relatările portalului puntodebreak, în timpul meciului dintre Rune și Tomas Etcheverry, din semifinala turneului, danezul ar fi strigat ”haide poponarule”. Mai mult, Rune a fost înregistrat când spunea în gura mare ”ești un jucător de rahat, joci ca un poponar”!

În urma acestor acuzații, tenismenul nordic a ieșit cu o declarație, pe Instagram, în care și-a cerut scuze pentru comentariile sale – ”Sunt tânăr și trebuie să învăț. Nu că asta mi-ar permite să spun prostii de genul acesta. Îmi pare foarte rău și sper ca oamenii să-mi accepte scuzele, promit că nu se va mai întâmpla”, a spus Rune.

Din partea ATP a venit următoarea precizare – ” ATP se angajează să asigure un mediu fair-play pentru toți jucătorii, personalul și fanii săi, și nu există absolut niciun loc pentru comentarii homofobe în tenis. În conformitate cu secțiunea 8.04 din Codul de conduită al jucătorului, ATP investighează comentariile lui Holger Rune în timpul unui meci de sâmbătă, 5 iunie 2021, la ATP Challenger 80 din Biella.

Comments are closed.