Steluța Luca: ”Sunt alături de tricolore și le doresc să joace din ce în ce mai bine”!

vin, 30 noiembrie 2018

Mâine, de la ora 19:00, la Brest, în Franța, naționala noastră își face intrarea în arena Campionatului European, având de trecut un test greu împotriva Cehiei, un adversar la fel de tenace și pretențios, ca și selecționata tricoloră. Despre acest eveniment și cum le-a perceput ea pe handbalistele noastre, ne-a vorbit una din cele mai valoroase jucătoare ale României, din perioada 1990 – 2010, Steluța Luca, o sportivă care a făcut istorie la Oltchim, la Verona, la Randers, la Copenhaga, dar și la naționala noastră, și, de cațiva ani, și vicepreședintă a Federației Române de Handbal. Prin urmare, o declarație mai mult decât autorizată și ne bucurăm că marea noastră campioană a avut amabilitatea să răspundă solicitării site-ului nostru.

”A fost o toamnă extrem de aglomerată și pentru mine, am pus la punct lucrurile la noul centru de Excelență din Baia Mare, am lucrat și pentru naționala de tineret, dar am avut grijă și de celelalte Centre, de la Vâlcea și Brașov. Nu spun asta ca să-mi justific activitatea, departe de mine gândul acesta, vreau doar să subliniez că am văzut mai puțin senioarele, m-am implicat destul de palid în viața lotului mare, în antrenamentele lor.

Am reuțit, totuși, să fiu două zile la Trofeul Carpați și să mă bucur de evoluția tuturor, și aici intră și handbalistele din echipa a 2-a. Eu le-am văzut motivate pe toate, chiar m-am bucurat că nu sunt sub presiune, iar atmosfera este exact cum a fost la noi, în 2005, la Campionatul Mondial din Rusia, de unde am venit cu medalia de argint – poate să fie și ăsta un semn.

Da, există o anumită rumoare îndreptată în direcția fetelor transferate în Ungaria, mă refer la Dragut, Geiger, Zamfirescu, Perianu și chiar Dedu, pe motiv că acestea nu ar prinde tot mereu primul șapte, la echipele la care s-au transferat. Din păcate, așa este, nu prea joacă, dar acesta poate fi un motiv în plus să fie mai ambițioase în Franța, să-și arate adevăratul potențial, neexploatat de staff-ul tehnic al echipelor maghiare. Știu, o să spuneți că de la a-și dori și până la a putea este ceva de mers, dar aceste fete au arătat la Trofeul Carpați că sunt în formă și că selecționerul se poate baza pe ele. Doar Geiger n-a jucat, pentru că avea ceva la gleznă, iar antrenorul n-a vrut să riște – probabil că până la ora primului meci Melinda va fi total refăcută.

Primul meci este foarte important, îți dă moral și-ți face drumul mai ușor în continuare. Fetele trebuie să fie foarte atente cu Cehia, o echipă incomodă care ne știe jocul și de la care nu avem amintiri tocmai plăcute – la Mondialul de anul trecut, Cehia ne-a învins și în loc să intrăm în Final Four-ul competiției, am ajuns pe locul 10, la final, o poziție nemeritată, după părerea mea. Ne trebuie rezultate bune, la acest European, pentru că de ceea ce obținem aici ne ajută la stabilirea grupelor la Mondialul din 2019, competiție care dă și pașapoarte pentru Jocurile Olimpice din 2020. Tricolorele știu toate aceste și mă bazez pe ambiția lor”, ne spunea Luca.

A consemnat Ionel Pană

Comments are closed.