Speranța baschetului feminin din China… are 2,26 metri!

vin, 16 iulie 2021

Recent, pe site-urile de socializare a apărut un clip ale unei fete care domină cu înălțimea ei, finala Campionatului Național de baschet U15, din China. Ea este comparată de specialiști cu cel mai valoros baschetbalist chinez din toate timpurile, legenda Yao Ming, cel care a dominat campionatul american NBA.

Fata din videoclip se numește Zhang Ziyu și este semnificativ mai înaltă decât toți ceilalți de pe teren. În meciul prezentat, ea a reușit cu ușurință 42 de puncte, 25 de recuperări și șase blocuri la coș, contribuția ei fiind decisivă în revendicarea titlului național, de către echipa sa.

Zhang s-a născut în mai, 2007, în provincia Shandong, din părinți care erai sportivi profesioniști de baschet. Tatăl lui Zhang are 2,13 metri, iar mama ei, Yu Ying, cu o înălțime de 1,90 metri, a fost prezentă în dese rânduri la naționala Chinei. Când a intrat în școala primară, Zhang avea deja 1,60 metri, după care a crescut câte 10 centimetri în fiecare an, până când a ajuns la 2,11 metri la absolvirea cursurilor elementare. În 2019, Zhang s-a înscris la Școala Gimnazială a Universității Tsinghua, renumită pentru echipa sa de baschet, sperând ca într-o bună zi să aibă propria-i poveste în baschetul mare!

Comments are closed.