Spectacol… pe Broadway Dobroești!

sâm, 29 octombrie 2016

Junioarele III de la ACS Unirea Dobroești au au reușit cea de-a treia victorie din campionat, în urma unui joc spectaculos, cu realizări frumoase și scheme surprinzătoare, ”marca Lazăr”, care au mulțumit tribunele și staff-ul tehnic. Nici nu mai încape îndoială, că la acest show handbalistic au contribuit șadversarele de la AS HC Olimpic Muntenia AMC Bucuresti, care au dat o replică dârză, pe măsura talentului și a celor învățate de la tehnicienii Valentin Păunescu și Petre Cozma, ultimul fiind tatăl regretatului handbalist Marian Cozma.

În prima repriză, elevele antrenorului Lazăr Mihalache au început furtunos, cu 5-2 pe tabelă, apoi 7-4, 9-6 și 11-7, grație golurilor marcate de linia de la 9 metri, în special, vorbim de Cristiana Petre, Ioana Gheorghe, Camelia Cercel sau Beatrice Giboi, dar și a unei apărări mobile, cmpletată excelent de portărița Demiana Onțică. Pe finalul primei părți, Andra Adam, de la vizitatoare, a făcut ca scorul să se strângă, reușind patru goluri din afara semicercului, unul mai frumos ca altul, profitând și de starea mai apatică a gazdelor – scor la pauză 13-11!

În mitanul secund, fetele de la Dobroești înscriu de patru ori consecutiv, fără să primească vreun gol, și credem că aici s-a scris istoria partidei, pentru că adversarele n-au mai avut aceeași eficiență în atac, iar în apărare au mai slăbit strânsoarea. A fost 18-12, apoi 19-14, 22-16 și 24-17 la final, victorie meritată pentru Unirea Dobroești, care a arătat o creștere valorică de la meci, la meci. În plus, cred că antrenorul Lazăr Mihalache a stabilizat o axă principală, în jurul căreia se face formula de joc, iar încrucișările de la nouă metri, relația cu pivotul sau cu extrema, ba chiar și contraatacurile încercate de Onțică, vorbesc de construcția pe care o pregătește Mihalache – Unirea Dobroești va deveni, în câțiva ani, nu prea mulți, un reper în handbalul feminin juvenil.

De la oaspete le-am remarcat pe Bianca Sărățeanu, Andra Adam, Cristina Radu, dar și extrema de buzunar Ana Vătămanu, cea mai mică jucătoare din teren, dar foarte iute pe atac și greu de trecut în apărare.

ACS Unirea Dobroești – AS HC Olimpic Muntenia AMC Bucuresti 25 – 17 (13-11)
UNIREA: Beatrice Giboi 5, Ioana Gheorghe 5, Cristiana Petre 6, Andreea Sfârloagă 1, Camelia Cercel 5, Larisa Orodel 3
AMC: Cristina Radu 5, Ana Vătămanu 1, Alexandra Răduică 2, Bianca Sărățeanu 3, Andra Adam 6

img_3362 img_3382

img_3385 img_3408

img_3424 img_3427

img_3437 img_3438

img_3446 img_3448

img_3450 img_3462

Comments are closed.