Slavia Praga, impresionată de turneul de la Dobroești!

Dum, 30 aprilie 2017

Handbalul din Comuna ilfoveană Dobroești cunoaște, de ceva vreme, o recunoaștere tot mai vizibilă, în lumea bună a sportului juvenil. Mai mult, a intrat chiar și în circuitul internațional, începând de sâmbătă, 29 aprilie, odată cu desfășurarea unui turneu feminin de Junioare IV, la care au participat Slavia Praga, CSM București, CSȘ 6 și gazdele de la Unirea Dobroești.

A fost Cupa Primăverii, așa au denumit-o organizatorii, o competiție în care și româncele, și oaspetele noastre din Cehia au funcționat la capacitate maximă, dorind să-și arate posibilitățile tehnice. N-au fost menajamente, ba chiar uneori s-a cam depășit și limita, însă accidentările au fost de mica intensitate, rezolvate cu promptitudine de doctorul Laurențiu Tofan. Și pentru că tot a venit vorba de doctor, să spunem că Asociația Municipală de Handbal a sprijinit acest turneu, trimițând oameni specializați pentru masa oficială, dar și arbitri calificați: Victoria Amarandei și Radu Măndășescu, care au asigurat foile de joc, cu toate însemnările, doctorul Laurențiu Tofan, și două cupluri de arbitri – Viorel Radu/Viorel Iliuță și Mihai Ciutacu/Corina Răduț.

Revenind la turneu, el a-nceput la 10:30, cu un meci de minihandbal, între Unirea Dobroești, antrenor Cosmin Țane, și CSȘ 6, antrenoare Iulia Buzică, după care s-a dat startul la jocurile oficiale. Înainte de a vă face cunoscute câteva din rezultatele competiției, să spunem că la echipa din Praga evoluează și o româncă, Iulia Ștefania Borcan, prin intermediul căreia s-a pus la cale această întâlnire internațională. Părinții Iuliei lucrează la Ambasada României din Cehia, iar până la plecarea din țară fata a făcut handbal la CSȘ 6, sub conducerea antrenoarei Buzică.

”M-am integrat destul de bine în echipă, am învățat și limba, cât de cât, însă școala o fac în limba engleză. În Cehia este un campionat de junioare, unde Slavia chiar se află pe primul loc”, ne spunea fosta handbalistă din București, Ștefania Borcan. Echipa din Praga a venit însoțită de doi antrenori, Katerina Adamova și Martin Havelka, tehnicieni cărora le-a plăcut Sala Unirea, atmosfera din tribune și modul deschis cum au fost primiți.

S-au stabilit relații de colaborare și probabil că și echipele noastre vor merge, în următoarea perioadă, în Cehia, la Praga, pentru diferite jocuri de pregătire.
Rezultate:
– CSM București – Slavia Praga 22 – 11
– CSȘ 6 – Unirea Dobroești 7 – 23
– CSM București – CSȘ 6 32 – 6
– Unirea Dobroești – Slavia Praga 17 – 18
– CSM București – Unirea Dobroești 12 – 11
– CSȘ 6 – Slavia Praga 17 – 19
CLASAMENT
1. CSM București
2. Slavia Praga
3. Unirea Dobroești
4. CSȘ 6 București
Staff-ul tehnic al fiecărei echipe și-a stabilit cea mai bună jucătoare, din cadrul turneului, organizatorii au atribuit un premiu și pentru cea mai bună portăriță:
– Andreea Alexandrescu, CSM
– Alexandra Dietzch Oldova, Slavia
– Yvona Tudor
– Diana Badea, CSȘ 6
– Portărița turneului – Mihaela Dumitrache, CSM

”Pentru Comuna Dobroești, găzduirea acestui turneu internațional a fost un eveniment deosebit – am descoperit, astfel, și handbalul din Cehia, unul care nu pune accent pe talie, dar care se bazează pe multă dăruire, disciplină, condiție fizică, seriozitate și disciplină. N-am văzut la aceste fete să atace cu răutate omul cu mingia sau să faulteze dur, își vedeau de jocul lor și respectau indicațiile tehnicienilor. Oaspeții noștri au avut cuvinte de laudă despre sală, condițiile de joc și primirea sinceră, iar numele comunei noastre a ajuns, astfel, să circule și prin țările europene”, ne spunea coordonatorul Secției de handbal de la Unirea Dobroești, Vasile Țane.
Ionel Pană
IMG_5777 IMG_5778

IMG_5785 IMG_5798

IMG_5799 IMG_5801

IMG_5825 IMG_5839

IMG_5843 IMG_5853

IMG_5860 IMG_5863

IMG_5865 IMG_5869

IMG_5872 IMG_5882

IMG_5885 IMG_5737

IMG_5740 IMG_5748

IMG_5751 IMG_5764

Comments are closed.