Sergiu Stancu, Volei Arcada Galați: ”Pandemia a schimbat tot programul”!

mie, 25 noiembrie 2020

Antrenorul echipei Arcada Galați, campioana la volei masculin, recunoaște că această criză de coronavirus i-a cam dat planurile peste cap. Trebuie să spunem că nici în Divizia internă lucrurile nu sunt atât de liniștite, Timișoara, bunăoară, fiind obligată să absenteze de la ultimul turneu, din pricină de COVID-19. Mai mult, și campioana en titre, Arcada Galați, a fost atinsă de virus, însă banca dunărenilor este ceva mai lungă și poate să facă față solicitărilor.

Și dacă în campionatul intern lucrurile sunt ceva mai așezate, în schimb jocurile din Europa, adică din cupele continentale, i-au stricat planurile de pregătire și tot programul de jocuri, din pricina faptului că adversarele de pe Continent au suferit din pricina virusului, fiind obligate să-și amâne jocurile, uneori chiar în ultimul moment. Ba chiar și turneele au fost amânate și încă se mai așteaptă surprize…
”Tot programul de pregătire a trebuit schimbat. Trebuie să ținem cont că am avut niște meciuri în Liga Campionilor, pe care din păcate nu le-am mai putut juca, s-au amânat două turnee, tot programul a fost dat peste cap, jucând la un moment dat doar trei partide în decurs de aproape trei luni de zile. Însă, cu toate aceste condiții, noi avem un staff zic eu destul de valoros și cred că suntem pregătiți pentru aceste partide care urmează acum, foarte importante”, declara pentru media tehnicianul Stancu.

Revenind la competiția internă, am cerut o părere președintelui Federației, Adin Cojocaru, oficial care recunoștea că este destul de mulțumit de cum s-au desfășurat turneele până acum.
”Și începem cu fetele, pentru că vreau să remark evoluția bună a noii echipe din Giulești, care a făcut câteva meciuri bune, în noua formula, semn că grupul se omogenizează. Aș vrea să cred că și Bacăul își va reveni și va intra în lupta pentru podium, așa cum ne-a obișnuit antrenorul Grapă de fiecare dată, ca să nu mai spun că Medgidia, aflată la al doilea sezon, pune deja probleme granzilor acestui campionat. La masculin, a lipsit Timișoara, de la ultimul turneu, dar asta este. Aștept o descătușare din partea tinerilor Științei București, așa cum o fac și cei de la Arcada Galați, grupare care a avut ceva probleme de sănătate, dar care se descurcă și în aceste condiții vitrege. Da, sunt mulțumit de cum merge campionatul. Este adevărat, poate că nivelul calitativ este un pic mai scăzut, că acest virus oprește multe echipe să se exprime la adevărata valoare, dar important este că jucăm, iar pentru asta trebuie să mulțumesc tuturor echipelor că nu cedează”, ne spunea președintele.

Comments are closed.