Sergiu Stancu: ”Trebuie să batem Finlanda, sperăm ca Esco să ne lase s-o facem”!

mie, 23 septembrie 2020

Aș vrea să ajungem în Liga Campionilor, acolo sunt marile puteri ale voleiului european. Dar până acolo este un drum lung – turneul ce se joacă la Galați este unul din cele șase, organizate de CEV. Doar câștigătoarele merg mai departe – în faza următoare vor fi alte două turnee de câte trei echipe, iar locurile 1 vor primi pasapoartele pentru Champions League…

Nu ne temem, de când am venit la Arcada Galați am lucrat la mentalitatea elevilor mei și tot mereu jucăm la victorie. Mâine avem meci decisiv cu Finlanda, îi cunosc pe oaspeții noștri, sunt valoroși, cu experiență, iar nordicul Esco este un lider autoritar. Noi ne-am propus să luptăm până la capăt, să facem tot ce ne stă în putință ca să câștigăm, iar până acum am făcut lucruri bune împreună. Am câștigat campionatul cu doi ani în urmă, o premieră frumoasă, după care au mai urmat și Supercupa României și încă un campionat intern, în 2020, pentru că pandemia ne-a găsit cu 10 puncte avans, față de urmăritorii noștri.

De altfel, grupul de la Dunăre este un mix între tineri și jucători mai experimentați – vezi Rață, Dalați, Talpă, ba chiar avem și un american. Și când condițiile de exprimare sunt dintre cele mai bune, mă refer la infrastructură, la susținere, atunci și planurile de viitor sunt îndrăznețe. Mie îmi place la Galați, însă în fiecare sezon conducerea decide viitorul fiecăruia, în funcție de obiectivele realizate”, ne spunea antrenorul echipei masculine de volei Arcada Galați, Sergiu Stancu, unul din cei mai valoroși voleibaliști pe care i-a avut România în ultimii 20 de ani. El a-nceput voleiul la Tractorul Brașov, apoi a continuat la Universitatea Craiova, de unde și-a luat zborul în Europa – Belgia, Franța, Italia, Grecia. Este fiul reputatului antrenor Petrică Stancu!

Prin urmare, mâine, cu începere de la ora 18:00, Arcada Galați joacă un meci decisiv împotriva oaspeților de la Sastamala, Finlanda, ce contează pentru calificarea în faza următoare a play-off-ului Champions League. Meciul va avea loc în Sala Sporturilor din Galați și se pare că va fi televizat de către Digi 4.

Comments are closed.