Se apropie inaugurarea, orașul este în fierbere…

joi, 27 mai 2021

Și vorbim de Sala Sporturilor din Mioveni, o bijuterie destinată sportului din acest oraș argeșean. Va fi, cu adevărat, o casă a sportului, un loc unde tinerii vor veni cu mare plăcere să-și petreacă timpul cu folos.

”Pentru mine, sportul înseamnă sănătate, o creștere mai bună, adică educație, iar la nivel national este un ambasador al unei localitați, mai mici sau mai mari, și chiar al unei țări. În cluburile primăriei avem peste 1000 de copii prinși într-o activitate sau alta, iar locuitorii din Mioveni și-au schimbat în bine percepția despre sport, despre mișcare. Le-am inoculat ideea că ne sunt parteneri, în toate eforturile noastre, că toate realizările orașului sunt pentru ei, pentru întreaga lor familie”, ne spunea primarul Georgescu, un om care pregătește o ceremonie de inaugurarea a sălii în adevăratul sens al cuvântului.

”Vreau să se afle de realizarea noastră, această sală am construit-o cu efortul locuitorilor și merită o festivitate de inaugurare pe măsură. Nu ne lăudăm, doar spunem ce facem. În această sală se va juca orice sport, dar nu fotbal, vom avea și spectacole, este minunată. Povestea este așa – am început-o noi și la un moment dat ploile și vânturile au dărâmat acoperișul. A veni contructorul Erbașu, care ne-a mai dat câteva idei bune și iată noua sală după placul și asemănarea noastră”, ne dezvăluia edilul Mioveniului.

Și-acum, câteva informații despre Polivalenta din Mioveni – este alcătuită din trei corpuri, cel principal, denumit A, care înseamnă sala cu peste 2000 de locuri pe scaune. Are 32 de uși, foaiere, grupuri sanitare, sistem performant de sonorizare, tabele electronice, poziționate în spatele peluzelor, sistem de iluminare, sistem de canalizare, proiector TV, garderobe, teren principal de handbal, vestiare, spații de recuperare (sauna și bazine cu apă rece și apă caldă), cabinet medical și alte spații complementare. Corpul B este la nivelul parterului și cuprinde o sală de bowling, iar la etaj va fi un club. Corpul C va fi pentru Centrala termică. Scaunele din Sala mare vor avea două culori, alb-albastru, culorile clubului local CS Dacia Mioveni, care a reușit performanța de a promova în Liga Florilor, la handbal feminin, o premieră pentru Județul Argeș. Se dorește ca la reluarea competițiilor cu public în arenele sportive închise, meciurile de acasă ale Daciei să se desfășoare în această sală ultramodernă.

Dar Mioveniul nu se limitează doar la handbal, mai are și volei feminin, tenis de masa, oină, darts și fotbal, firește. Este un oraș al tinereții și sportului, am constatat, iar primarul Ion Georgescu a-ncurajat dezvoltarea tuturor acestor discipline sportive. Presa locală recunoaște că edilul a schimbat fața orașului, de când este pe scaunul de primar, aducându-i un plus de culoare și de energie. Oamenii îl numesc un primar al faptelor, ba chiar Georgescu însuși recunoaște că a făcut și ce nu a promis: ”N-am păcălit niciodată pe cineva, eu trăiesc momentul și sunt un roman patriot. Pe lângă cel mai modern spital din România, o catedrală impunătoare și Sala Sporturilor, mai am pe lista de lucru un parc industrial, reabilitarea centurii orașului, un parc de agrement și să bag și gaze, într-un cartier mărginaș. Când voi pleca din funcție, pentru că o să obosesc și eu, nu?, vreau să plec cu fruntea sus, așa cum am și venit”, a mai spus Georgescu.

Rămânând în lumea sportului, vă dezvăluim că primarul este un spectator fidel al echipelor orașului, un supporter înfocat și un bun cunoscător de handbal, volei, fotbal, discipline pe care le comentează din tribune. Nu se sfiește să fie în contradicție cu arbitrii sau cu adversarii care îl admonestează și nu acceptă atitudinea oficialului din Mioveni. Este un personaj greu de stăpânit și vreau să cred că ar face treabă bună și din postura de antrenor. De altfel, se pare că este un bun amic cu un alt antrenor vulcanic, Gheorghe Tadici, sentimentul de respect fiind reciproc. Din sezonul viitor, fetele de la handbal, antrenate de Gică Covaciu, vor juca în fața suporterilor proprii, iar primarul Ion Georgescu se va afla chiar în fruntea galeriei, va fi o nebunie!

P.S. Zvonurile spun că la Secția de Handbal vor veni sponsori serioși, din sezonul viitor, care-și doresc ca echipa feminine a Mioveniului să ajungă chiar în Europa, într-una din cupele ce se joacă pe Bătrânul Continent. Până atunci, să ne pregătim de sărbătoare, pentru că în luna iulie se va inaugural Sala Sporturilor!

2 de comentarii pentru "Se apropie inaugurarea, orașul este în fierbere…"
  1. Dan-Aliosa Ulici spune:

    Hai mai ‘nea Pana, chiar asa sa fie? Sau le-ai vandut si astora ceva iluzii cum o faceai in trecut pe la Crisul Chisineu Cris, pe la Oradea, etc? Daca erai asa corect mister, ne-ai fi spus ceva si despre presedintele Tudora Laurentiu, si despre Terminator Ciobanu… Facem pariu ca nu vei accepta commentariul?

  2. Ionel Pana spune:

    Ulici, noi am rupt legatura de ani buni – am spus ca nu vreau sa avem de-a face sub nicio forma. evita orice comentariu la adresa materialelor mele si ramai în lumea ta…