”Școala de Fotbal Eugen Nae crește fotbaliști pentru viitor”!

sâm, 05 iunie 2021

Este declarația celui care se ocupă de destinele acestei Școli, de mai bine de 10 ani. Se numește Laurențiu Stan Cristache (foto principal), și a fost un fotbalist care a crescut ca junior în curtea Rapidului, după care a ajuns în vestiarul echipei din Buftea, apoi la Otopeni, la Snagov, unde a fost căpitan de echipă, și lista cu peregrinările sale poate continua. Prietenia lui cu Eugen Nae (foto jos), un portar care a jucat și el la câteva echipe de top, din fotbalul românesc (Steaua, Astra sau Sportul Studențesc), a dus la apariția unei școli de fotbal, spre marea bucurie a copiilor din Județul Ilfov. Dar iată întreaga poveste, spusă de Laurențiu, așa cum a trăit-o zi de zi:

”N-o să spun cuvinte mari, pentru că cei care mă cunosc știu că sunt modest – da, această școală a produs zeci și sute de talente, în cei peste zece ani de existență! După ce i-am învățat abecedarul fotbalului, și am aflat cât sunt de talentați, i-am îndrumat pe acești copii să plece spre toate colțurile județului, chiar și mai departe, iar asta este o mare mândrie pentru noi, cei de la Școala de Fotbal Eugen Nae. Ion Marian a ajuns la RapidMario Peștișor joacă la Dacogetica, Ciprian Jianu este în vestiarul celor de la Sport Team, câțiva au ajuns și la Internațional Pitești, și tot așa.

… Îmi aduc aminte că începutul a fost foarte greu – am luat-o de la zero, am găsit cu greu copii, pe care să-i ținem pe teren, să se joace cu mingea. La început am fost doi antrenori, eu și Aurel Ionescu, fostul fotbalist, dar care a plecat, după o vreme, la Comisia de Competiții a Federației Române de Fotbal. Sunt ani buni de când am rămas singur și credeți-mă că trebuie să fiu pentru copiii mei și antrenor, și medic, și psiholog, și contabil, uneori chiar și dădacă. Însă nu mă plâng, eu sunt un antrenor dedicat, iubesc copiii și știu să lucrez cu ei. Sunt mulțumit că am traversat cu bine această pandemie – am făcut și antrenamente, ne-am și oprit, când a fost stare de urgență, ba chiar am avut și jocuri amicale, cu echipe din județ și nu numai. N-am pierdut prea mulți copii, pentru că i-am ținut pe toți legați de mine, uneori am fost și la ei acasă, să vorbesc cu părinții… Le-am spus tuturor că sportul te educă cel mai bine, te învață să fii comunicativ, să trăiești într-un colectiv, să te descurci în viață, ca și pe teren, în orice situație, să fii tare fizic, dar și psihic.

Anul acesta o să înscriu în Campionatul Județean două echipe, Under 13 și Under 11. Abia aștept să-i văd în competițiile oficiale, pentru că am câteva talente ce vor face diferența. Și mă refer aici la Răzvan Soare, mijlocaș, la fundașul Vlăduț Neamțu și la extrema Rareș Petre, de la Under 13. La cealaltă categorie, Under 11, îi am în vedere pe Andrei Ursu, fundașul dreapta al echipei, pe Deniz Tona, fundașul stânga, pe Anghel Radu, care stăpânește centrul terenului, chiar și pe Dan Cristache Cătălin, băiatul meu, care joacă extremă dreapta, pe Ianis Prisăceanu, mijlocaș, și deasupra tuturor îl vă pe Robert Neamțu, care este portarul ambelor echipe, un fotbalist de mare perspectivă”.

Aceasta este, pe scurt, povestea Școlii de Fotbal Eugen Nae, spusă de antrenorul Laurențiu Cristache Stan. I-am spus inimosului tehnician că site-ul www.ilfovsport.ro va fi alături de el și de copiii săi oricând, la orice meci, să ne bucurăm împreună de toate performanțele!

 

Comments are closed.