Scandări rasiste și homofobe în Ungaria – UEFA a deschis o anchetă!

lun, 21 iunie 2021

Jucătorii francezi de culoare au fost nevoiți să suporte scandările de maimuță ale spectatorilor maghiari, în timpul remizei cu Ungaria, 1-1. Gestul vine după scandările homofobe, ce s-au auzit în tribune, în timpul partidei contra Portugaliei, în care Ungaria a pierdut lamentabil cu 0 – 3!

Arena Pușkaș din Budapesta este singurul stadion care funcționează la capacitate maximă, având posibilitatea să găzduiască peste 60.000 de spectatori. Din păcate, sunt grupuri naziste de dreapta, autoproclamate, care strică atmosfera și incită la ură rasială.

O astfel de facțiune a organizat zilele trecute un marș de protest, împotriva gesturilor anti-rasism. Și înainte de meciul contra Franței, mii de suporteri ai Ungariei au lansat rachete de semnalizare și au dezvăluit, pe străzile din Budapesta, un banner anti-îngenuncheat. Mai mult, o serie de rapoarte din presa franceză au evidențiat rasismul îndreptat împotriva fotbaliștilor Paul Pogba, N’Golo Kante și Kylian Mbappe, cât și a altor jucători de culoare.

În urma acestor gesturi, UEFA a anunțat: „În conformitate cu articolul 31 alineatul (4) din Regulamentul disciplinar al Uefa, a fost numit un inspector de etică disciplinară, pentru a efectua o anchetă, cu privire la potențiale incidente discriminatorii care au avut loc pe Arena Puskas din Budapesta, în timpul meciurilor din faza grupelor Campionatului European, din 2020, dintre echipele naționale ale Ungariei și Portugaliei, din 15 iunie 2021, și dintre echipele naționale ale Ungariei și Franței, jucate la 19 iunie 2021. Informațiile în această privință vor fi puse la dispoziție în timp util”, se arată în Comunicatul federației Europene.

Problema este că această anchetă aruncă un nor asupra întregului Turneu European și face mai puțin probabil ca UEFA să mute semifinalele și finala de pe Wembley, pe Pușkaș Arena din Budapesta.

Comments are closed.