Scandal! Un jucător de fotbal negru, silit să stea printre banane, ca o maimuță!

mie, 14 aprilie 2021

Un nou scandal de rasism ia amploare – el vine din vestiarul unei echipe de fotbal american, ce aparține Institutului din orașul Moline, unde un jucător negru a fost obligat să se așeze la locul lui, care era plin de banane…

Există chiar și un videoclip, în cotidianul spaniol Marca, în care un se aude vocea unui coleg care-l obligă pe jucătorul de culoare să se așeze în acel decor, ”Sau îți rup genunchii”, a sunat și amenințarea. Când jucătorul s-a așezat, toți ceilalți din vestiar au strigat în cor un ”da” mai prelung și batjocoritor.

Videoclipul a ajuns la autorități, care investighează deja acest act rasist. Șeful poliției din Moline, Darren Gault, a numit incidental drept ”o scenă rasistă tulburătoare”. Ancheta a stabilit că toate persoanele implicate erau coechipieri, fiind deja identificate.

”Suntem cu toții de acord că este un mod dezgustător de a trata un coechipier, o ființă umană și, cu siguranță, un prieten. Indiferent dacă elevii consider că este o glumă, comportamentul este inacceptabil”, a comentat polițistul șef Gault.

Echipa de fotbal din Moline a avut un meci în deplasare și în vestiarul de acolo s-a petrecut incidentul. Investigatorii de la poliție erau deja la școală și așteptau să vorbească cu jucătorii, când s-au întors, cu puțin înainte de miezul nopții. Detectivii au petrecut weekendul intervievând jucători, antrenori și membri ai personalului, înainte de a-și transmite concluziile procurorilor.

Comments are closed.