Scandal în handbalul mondial: ”Mustafa a creat un sistem dictatorial, bazat pe frică”!

mar, 01 iunie 2021

Unul din specialiștii Federației Internaționale de Handbal (IHF), Javier Moure Fernandez, a părăsit Federația, dezvăluind într-un interviu metodele crude ale președintelui Hassan Mustafa (foto sus), adăugând că șeful din Egipt îi terorizează pe toți cei ce lucrează alături de el. Săptămâna trecută, Șeful Comisiei de Arbitri, Ramon Gallego, a părăsit Federația, în semn de protest față de Hassan Mustafa. La scurt timp, un alt membru al altei comisii, Tono Houlin, și-a anunțat și el plecarea. După ei, alți demisionari, Javier Moure Fernandez și Francois Garcia.

Așa cum am spus mai sus, Javier Moure pare să fie cel mai vocal dintre toți: ”În timpul președinției sale de 21 de ani, el a creat un system dictatorial bazat pe frică și pedeapsă, pentru opinii opuse. O mulțime de oameni știu asta, și din interior și, din exteriorul organizației. Orice propunere pentru un mod diferit de lucru, o considera o dovadă de nemulțumire. Nu vreau să vorbesc în numele altora, dar opinia generală despre președinte este negative. Toată lumea știe, dar suferă în fața acestor metode, pe care le adoptă Mustafa, fie pentru că se tem pentru locurile lor de muncă, fie pentru a evita pedeapsa”, a declarat Moure, pentru un site suedez.

Și revenim la motivul pentru care șeful Arbitrilor, Ramon Gallego, a demisionat – el s-a înfuriat pe o declarație a președintelui Mustafa, care îi acuza pe arbitrii scandinavi favorizează alte echipe din Nordul Continentului, în competiții mondiale. ”Nu ne putem permite nicio îndoială, cu privire la profesionalismul arbitrilor.Aceștia trebuie să fie întotdeauna independenți și să nu fie înfluențați de criticile diferitelor echipe sau federații”, a afirmat Fernandez.

Comments are closed.