Să iertăm, dar să nu uităm!

lun, 28 august 2017

A venit, din nou, vremea handbalului! La finalul acestei săptămâni începe o nouă ediție de campionat, atât la feminin, cât și la masculin, iar iubitorii handbalului așteaptă cu mare interes acest moment important. Cu toții sperăm ca sezonu 2017/2018 să fie unul fără prea multe incidente, scandaluri, acuze și alte ingrediente de acest gen. Spunem asta, pentru că finalul campionatului anterior a fost unul de pomină, mai ales în lupta pentru podiumul clasamentului. Ne amintim cu mâhnire de deznodământul ultimului meci dintre Dinamo și CSM București, în care s-a decis titlul, partidă în care au greșit și arbitrii, și observatorul, dar și cei de la masa oficială. Și de parcă n-ar fi fost îndeajuns, la doar două zile distanță, și meciul dintre Potaissa Turda și HCDS Constanța, care conta pentru medalia de bronz a Ligii, s-a desfășurat tot sub semnul nemulțumirilor, căpitanul marinarilor, Rudi Stănescu, scoțându-și echipa din teren, cu șase secunde înainte de încheierea meciului.

Să iertăm greșelile arbitrilor, ale observatorilor și celorlalți oficiali, așa cum a făcut și Federația, dar să nu uităm și, mai ales, să ne rugăm la Dumnezeu (dacă îi place handbalul!) să ne ferească de astfel de scenarii horror, care nu fac altceva decât să murdărească imagine unui sport despre care se spune că este național (și este, pentru că se joacă în toată România!).

Înainte de a da programul primei runde, a Ligii Naționale Masculine, să spunem că sezonul a fost deschis de Supercupa României, care a adus fața-nfață, di nou, pe Dinamo și HCDS Constanța. De data aceasta, Constanța și-a luat revanșa, ca să spunem așa, câștigând Supercupa cu scorul de 28-27. (Ionel Pană)

Iată partidele din prima etapă:
– AHC Dobrogea Sud – CSU Suceava
– Potaissa Turda – Steaua
– HC Vaslui – CSM București
– Minaur Baia Mare – Poli Iași
– CSM Făgăraș – Dinamo
– HC Odorhei – CSM Focșani
– Dunărea Călărași – Poli Timișoara

Comments are closed.