Să desființăm Asociația Municipală de Handbal, pentru că nu respectă regulamentele!

lun, 16 octombrie 2017

În weekendul care a trecut, s-a dat startul și în campionatele municipal de handbal, la categoriile minihandbal și junioare IV. Din păcate, chiar din prima rundă, organizatorii au călcat în străchini, arătând cât de mult le pasă de micii handbaliști, cu ce respect tratează echipele înscrise în competiție. Nu este o noutate că la meciurile din AMH se încalcă deseori regulamentele de organizare și desfășurare a partidelor, dar toți ridică din umeri și nu se ia nicio măsură.

De data aceasta s-a depășit cu mult cadrul legal și cei care fac parte din această Asociație a Capitalei ar trebui să fie cu demisiile pe masa, să nu mai ridice din umeri a neputință și să plece, poate că înlocuitorii lor vor avea mai multă dorință și putință, să pună lucrurile la punct.

La Sala Sportivă din Pantelimon, oraș vecin cu Bucureștiul, a avut loc un mini-turneu feminin de handbal, cu trei echipe de categoria Junioarelor IV: ACS Unirea Dobroești, CS Rapid București și CSO Pantelimon. Și în loc de o sărbătoare a viitorului, turneul s-a transformat într-un adevărat haos, gata oricând să degenereze într-o luptă, în care fetele cele mai puternice să facă legea pe semicerc. N-a existat brigadă de arbitri, a fost doar o domnișoară, handbalistă, se pare, care se presupune că face Școala de profil, dar care n-avea echipament adecvat și nici cunoștințele minime să conducă un joc, fie el și de copii. În plus, nu s-au verificat carnetele sportivelor și nici dacă acestea aveau viza medical în regulă.

Mai mult, n-a existat asistență medical, un fapt foarte grav, ce putea avea urmări catastrofale, în cazul în care o handbalistă se accidenta și avea nevoie de primul ajutor. Și mergem mai departe, pentru că n-au existat nici arbitri la foaie (n-a existat așa ceva la finalul jocurilor), nici un cronometror și oficial care să semnaleze eventualele greșeli de schimbare. A existat, în schimb, o persoană care punea golurile pe tabelă, cand în stânga, când în dreapta, dar nu s-a știut niciodată cu câtă obiectivitate.

”Am răbdat destul de mult în aceste condiții – am avut o fetiță care s-a lovit la mână, o alta s-a accidentat la antebraț, dar când o elevă de-a mea a fost lovită la cap, am decis să-mi scot echipa din teren și să trimit câteva fete doar pentru joacă. Nu m-a mai interest scorul, mai ales că și părinții au făcut mari discuții, spunând că este inadmisibil cum tratează Asociația Municipală aceste meciuri”, ne spunea unul din antrenorii prezenți la acest turneu.

Păi dacă este așa, atunci să desființăm Asociația Municipală de Handbal, pentru că aceste meciuri fără arbitri, fără asistență, fără tabelă, nu contribuie cu nimic la performanța viitoare a micilor sportivi. Poate că și Federația ar trebui să ia atitudine, pentru că oficialii din AMH funcționează și prin comisiile federale, dar cine se aseamănă…

Ionel Pană

1 comentariu la "Să desființăm Asociația Municipală de Handbal, pentru că nu respectă regulamentele!"
  1. Vasile Gheorghe spune:

    Dar sa desfintam Presedintia Romaniei pentru ca lui Klaus i s-au luat niste case dobandite ilegal NU VREI?