S-a încheiat Turneul U15 de Calificare în Elite – doar patru merg mai departe!

Dum, 10 octombrie 2021

În acest weekend, s-au încheiat meciurile de calificare în Turneul Elite U15, competiție ce va fi organizată, în continuare, de federația Română de Fotbal. Până acum, jocurile de calificare s-au aflat sub jurisdicția Asociației Județene de Fotbal Ilfov, care a dus la bun sfârșit programul, fără să existe vreun incident. Au fost patru serii a câte cinci echipe, câștigătoarea fiecărei grupe urmând să acceadă în Turneul Elite, adică al celor mai bune echipe din țară. Din păcate, în calificările județene, am constatat că doar câteva echipe și-au dorit să ajungă sus, restul mulțumindu-se doar să facă act de prezență în teren. Au fost, în unele cazuri, scoruri fluviu, ca pe maidan, cum se spune, dar și câteva meciuri echilibrate, atât în teren, cât și pe tabela de marcaj. Să vorbim de fiecare calificată în parte și de linia ei de clasament, înregistrată în turneu:

Seria 1
Începem cu prima grupă a calificărilor și spunem că primul loc al clasamentului a fost adjudecat de CS Olimpic Snagov. Da, am putea spune că a fost o oarecare rivalitate cu Stejarul Gruiu, dar în meciurile directe s-au impus cei din Snagov. Elevii lui Laurențiu Stan au făcut și ei o jumătate de pas greșit, dacă remiza albă cu CS Tunari se poate numi așa. În ultimul meci al calificărilor, Olimpic s-a impus cu 1-0, în fața oaspeților de la Voința 2018 Crevedia: ”Copiii mei au jucat mai relaxați, știau că sunt virtual calificați. Am avut și câțiva bolnavi, în fine, am scos-o la capăt”, ne spunea tehnicianul celor de la Snagov, Laurențiu Stan. Olimpic a încheiat cu următoarea linie de clasament: 8 meciuri, 7 victorii, un egal, 32 de goluri marcate, 0 primite, fiind singura echipă din toate cele 20 care a reușit să-și păstreze poarta intactă, total 22 de puncte.

Seria 2
Aici, lupta pentru primul loc s-a dat între două adversare, Juniors Berceni și Popești Leordeni. Au avut câștig de cauză elevii antrenorului Iulian Bratu, adică echipa din Berceni, care a câștigat de două ori cu rivala sa: 6-1 în deplasare, la Popești, și 4-1 pe terenul de acasă. Juniors Berceni a încheiat calificările cu un scor fluviu, 12-0 cu 1 Decembrie, dorind să arate că este gata pentru bătăliile din Zonale. Linia finală de clasament este următoarea: 8 meciuri, 8 victorii, 73 de goluri marcate, 4 primite, 24 de puncte.

Seria 3
O grupă dominată clar de Academica Clinceni, echipă care a avut un mare apetit de gol – este echipa cu cele mai multe reușite, 83, din cele patru grupe, golgeterul formației fiind David Florea. În ultima etapă, elevii lui Claudiu Ionescu, de la Clinceni, au jucat acasă cu Concordia Chiajna, meci care s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1. Linia de clasament este următoarea: 8 meciuri, 7 victorii, un egal, 83 de goluri marcate, 6 goluri primite, total 22 de puncte.

Seria 4
Seria cea mai dezechilibrată, dacă ținem cont că echipa câștigătoare, FC Voluntari SA a acumulat 24 de puncte, iar urmăritoarea sa, Viitorul Pantelimon, n-a reușit decât 12 puncte. În ultima etapă, FC Voluntari a jucat la capacitate maximă și a învins pe CS Afumați cu 8-3. Linia de clasament a liderului din Voluntari arată astfel: 8 meciuri disputate, 8 victorii, 77 de goluri marcate, 6 goluri primite, total de 24 de puncte.

Așadar, cele patru echipe ilfovene, Olimpic Snagov, Juniors Berceni, Academica Clinceni și Viitorul Pantelimon, își iau zborul o treaptă mai sus, în Campionatul Elite U15, treaptă ce se află în organizarea Federației Române de Fotbal. Forul național n-a făcut, încă, tragerile la sorți, pentru zonă, însă știm că jocurile vor începe chiar la finalul săptămânii viitoare. Vă vom da toate detaliile în zilele următoare. Să le felicităm pe cele patru calificate, care vor reprezenta Ilfovul în Elite, și să le urăm succes în dorința lor de a se apropia cât mai mult de marele trofeu.

Niciun comentariu

adauga un comentariu