”Rezultatele echipei, mai importante decât premiile personale”…

joi, 17 ianuarie 2019

Este declarația handbalistei ruse Anna Viyakhireva, făcută cu prilejul decernării, de către Federația Europeană, a premiului Handbalista lunii decembrie, a anului 2018.

”Sunt încă supărată pentru eșecul din Franța, puteam mai mult la Campionatul European, dar într-o oarecare măsură am făcut treabă bună, am cucerit, totuși, medalia de argint. Anul 2018 a fost unul de succes, pentru mine, însă nu pot să mă gândesc prea mult la așa ceva, pentru că mi-aș pierde concentrarea și nu aș mai face progrese. Rezultatele echipei sunt mai importante decât premiile personale. Din păcate, în ultimele săptămâni nu am avut jocuri, iar acum scopul meu principal este să-mi găsesc ritmul, să reintru în formă cât mai repede posibil, pentru că începe Liga Campionilor, iar eu și echipa mea de club, Rostov Don, avem gânduri mari, sezonul acesta”, spunea MVP-ul Europeneleor din Franța, Anna Viyakhireva.

De remarcat faptul că rusoaica primește această recunoaștere europeană pentru a treia oară, în anul 2018, forul de conducere al handbalului european găsind de cuviință că Viyakhireva a fost cea mai bună de pe Bătrânul Continent și în lunile iunie și octombrie, ale anului trecut. Trebuie să mai spunem că printre nominalizatele lunii decembrie se află și Cristina Neagu, care ocupă poziția a treia.

La masculin, premiantul lunii decembrie este elvețianul Andy Schmid, de la Rhein-Neckar Lowen.

Ionel Pană

Comments are closed.