Primul Grand Slam al anului 2021, Australian Open, cu spectatori!

sâm, 26 decembrie 2020

Este un turneu mult așteptat, ce va avea loc în perioada 8-21 februarie, în Complexul sportiv Melbourne Park, și la care și-au anunțat participarea cei mai buni jucători ai momentului – numărul 1 WTA, Ashley Barty, cel care este de opt ori campion la Antipozi, Novak Djokovic, apoi Serena Williams, Naomi Osaka și încoronata din 2020, Sofia Kenin, cât și Dominic Thiem și Daniil Medvedev, liderul ATP, doar în sezonul abia încheiat.

Potrivit unui comunicat de presă, dat de Tennis Australia, un total de 104 jucători au intrat direct pe tablourile principale, fete și băieți, alți opt sportivi au beneficiat de premii wildcard, iar ultimele 16 locuri vor fi ocupate după turneele de calificare, din perioada 10-13 ianuarie, desfășurate în Dubai și Doha.

”Așteptăm cu nerăbdare să-i primim pe cei mai buni jucători de tenis din lume și promitem să fie un Australian Open spectaculos. Sigur, turneul va arăta puțin diferit, față de anii anteriori, pentru că siguranța medicală a tuturor participanților este prioritatea noastră. Vrem un Slam foarte sigur, le vom oferi jucătorilor experiența de a concura din nou în fața tribunelor pline, știm că asta le-a lipsit aproape tot anul 2020”, a declarat presei directorul turneului australian, Craig Tiley.

Australian Open 2021 va include competiții de simplu, dublu și scaun cu rotile. Turneul de juniori a fost amânat la o dată nestabilită, încă. Toți participanții sunt așteptați să sosească în Australia începând cu 15 ianuarie, după care vor intra, obligatoriu, în carantină, pentru 14 zile.

Iată campionii turneului din acest an, competiție care s-a desfășurat în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, 2020:
– simplu masculin, Novak Djokovic, scor 6-4,4-6,2-6,6-3,6-4 în finală cu Dominic Thiem
– simplu feminin, Sofia Kenin, scor 4-6, 6-2, 6-2, în finală cu Garbine Muguruza
– ne bucurăm să spunem ca la dublu juniori, Nicholas David Ionel (n.n.foto jos), din România, a câștigat proba alături de elvețianul Leandro Riedi

Comments are closed.