Primul caz pozitiv de COVID-19 în Satul Olimpic!

Dum, 18 iulie 2021

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo, Japonia, au confirmat că în Satul Olimpic al sportivilor a fost identificat primul caz pozitiv de coronavirus. Persoana infectată a primit un rezultat negativ la controlul de la aeroport, dar s-a dovedit pozitiv, în timpul testului de screening din Satul Olimpic. El este acum izolat într-un hotel, a declarat Toshiro Muto, CEO al Olimpiadei, într-o conferință de presă.

Japonezii au refuzat să dezvăluie identitatea și naționalitatea persoanei infectate, invocându-se preocupările pentru confidențialitate. Nu se știe dacă cel infectat este vaccinat sau nu.
Pe de altă parte, președintele Comitetului de Organizare a Olimpiadei, Seiko Hashimoto, a subliniat de mai multe ori că se fac toate eforturile pentru a evita un focar de îmbolnăviri în Satul Olimpic. Dacă totuși se va întâmpla așa ceva, există un plan și în acest sens. Doamna Hashimoto și-a exprimat înțelegerea pentru temerile sportivilor care nu au ajuns, încă, la Tokyo, solicitând tuturor părților implicate să respecte regulile stricte din Manualul editat și distribuit în Sat, care le cere sportivilor să se testeze zilnic.

Niciun comentariu

adauga un comentariu