Primarul din Dobroești, Valentin Condu, nu iubește toți copiii comunei!

mie, 21 iulie 2021

Asta rezultă din cele postate pe Facebook de către Mao Rădulescu, antrenor de fotbal, care are sub comanda sa câțiva zeci de copii și juniori, mulți dintre ei născuți și crescuți în comuna ilfoveană Dobroești. Mao Rădulescu ne arată că a trimis către primarul Laurențiu Valentin Condu o cerere de finanțare a clubului unde este angajat.

Mao invocă Legea Sportului 69/2000, prin care se permite autorităților locale finanțarea infrastructurii și a activității sportive, în speță a Clubului Polisportiv Chimistul, care are punct de lucru în Comuna Dobroești, Certificat de Identitate Sportivă și toate celelalte acte în regulă, pentru a primi finanțare de la Consiliul Local. Pe ștampila pusă de primărie, ca semn că s-a primit oficial această adresă, data de intrare este 3 iunie 2021, iar de atunci și până acum au trecut aproape două luni, fără ca edilul Valentin Condu să pună în discuție această adresă.
Și probabil că n-o va mai face, pentru că bugetul pentru anul 2021 s-a și votat. Da, în Comună mai este un alt Club, Unirea Dobroești, al cărui președinte, Ioan Profir, este un apropiat al primarului ales Valentin Condu. Povestea este una urâtă, pentru că antrenorii de la Chimistul, Glonț, Drăghici și Rădulescu, au făcut parte, cândva, din acelați club Unirea Dobroești. Au fost vremuri bune, exista la Dobroești o echipă de seniori, una de juniori republicani, ambele cu rezultate excelente în campionatele Județului Ilfov.

La un moment dat, în cadrul clubului au apărut conflicte între președintele Profir și cei trei antrenori, Glonț, Drăghici și Rădulescu, care au făcut rău Unirii – s-au încordat mușchi, s-au făcut acuzații, unele destul de grave, fapte și gesturi care au dus la o ruptură definitivă. Cei trei au fost dați afară, fiind nevoiți s-o ia de la zero. Până acum, Unirea Dobroești n-a mai pus la loc grupul de seniori și nici de juniori republicani, în cadrul clubului activând doar grupe de copii și juniori.

Și totuși, cei excluși au primit un ajutor neașteptat din partea lui Puiu Drăghici, care avea clubul său, dar care nu mai era activat. Și așa a apărut Chimistul, o entitate din București, care și-a făcut punct de lucru în Dobroești. Și Chimistul a-nceput să prindă viață și chiar să numere zeci de copii, la fluierul de adunare al lui Mao Rădulescu, Nicușor Glonț și Puiu Drăghici. Și oamenii au considerat de cuviință că cei care conduc Comuna trebuie să-i sprijine și pe ei, să ajute și copiii comunei de la acest club, nu numai de la Unirea Dobroești.

Adresa pe care cei de la Chimistul au depus-o la primărie ar fi trebuit discutată în ședința de Consiliul Local, iar acești să hotărască un cuantum financiar și pentru aceștia, așa cum s-a făcut pentru Unirea Dobroești, care urmează să primească un milion de lei, dar nu s-a întâmplat asta. ” Cum puteți Domnule Primar ales sa direcționați banii publici după preferințe când sunt copii în discuția despre educare,socializare și miscare?!? Cum faceți dvs selecția asta?!? Ce trebuie sa perceapă și sa înțeleagă parintii si bunicii acestora?!? Sunt ferm convins ca nu ați informat colegii dvs din Consiliul Local!…concluzie:trebuie urmată calea legală”!, se arată în mesajul lui Rădulescu de pe Facebook. Sunt întrebări la care primarul Valentin Condu trebuie să răspundă cât mai grabnic.

Personal am trait mărirea și decadența de la Unirea Dobroești, însă nu vreau să arăt cu degetul vinovații. Cert este faptul că puterea îți creează iluzii, dar și deziluzii!

Comments are closed.