Președintele Federației braziliene de fotbal, suspendat pentru hărțuire sexuală!

lun, 07 iunie 2021

Confederația braziliană de fotbal (CBF) a anunțat că președintele său, Rogerio Caboclo, a intrat în stare de suspendare, pentru 30 de zile, pe fondul unei anchete de hărțuire sexuală. Anunțul s-a făcut după ce Caboclo, 48 de ani, a fost acuzat de un comportament necorespunzător, de natură sexuală, de o angajată a CBF, se arată în Globo Esporte. Președintele suspendat a negat toate acuzațiile.

Confederația Braziliană de Fotbal mai spune că investigația a intrat în atenția Comisiei sale de Etică, care va iniția un proces în acest sens. Până la soluționarea cazului, funcția de conducere interimară îi va reveni vicepreședintelui Antonio Carlos Nunes de Lima, care este cel mai vechi membru al CBF.
Din păcate, acest scandal vine exact când Brazilia se pregătește să găzduiască Copa America, în orașele Rio de Janeiro, Brasilia, Goiania și Cuiaba, în perioada 10 – 13 iunie. Brazilia a fost confirmată luni, ca gazdă a acestei competiții, la mai puțin de 24 de ore după ce CONMEBOL a declarat că Argentina nu va mai organiza turneul, din cauza numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, în continuă creștere.

Inițial, prima țară desemnată să găzduiască Copa fusese Columbia, dar s-a renunțat, din pricina protestelor violente anti-guvernamentale.

Comments are closed.