Președintele AIBA, Umar Kremlev, vrea curățenie în boxul mondial!

joi, 01 iulie 2021

Într-un interviu acordat unei agenții chineze de presă, Președintele Asociației Internaționale de Box Amator, rusul Umar Kremlev, a lăsat să se înțeleagă că așteaptă cu nerăbdare rezultatele anchetei ce vizează arbitrii din boxul mondial. „Vom educa o nouă generație de arbitri. Nu li se va mai permite arbitrilor corupți să judece și vor trebui să facă și să treacă niște teste pentru a ne asigura că sunt corecți și nu corupți”, a declarat Kremlev, în vârstă de 38 de ani.

Și totul a pornit de la Olimpiada de la Rio, în urma căreia toți judecătorii și arbitrii au fost interziși pentru Olimpiada de la Tokyo, acțiune pe care și-a asumat-o Comitetul Olimpic Internațional, motivând că au fost prea multe decizii controversate în timpul Jocurilor. ”AIBA a angajat o agenție specializată în astfel de fapte, McLaren Global Solution (MGSS), care să investigheze ce s-a întâmplat în Brazilia, cu nume, date și fapte. Este doar prima etapă a acestei acțiuni, care va fi gata la sfârșitul lunii august.

Întreg sistemul va trebui schimbat și vorbim de mentalitatea arbitrilor, de modul cum gândesc ei. Dacă judecătorii nu-și pot face datoria cu dreptate și corectitudine, atunci va fi o crimă pentru sportivi, cărora le va ruina cariera. Suntem aici să-i ajutăm pe boxeri și așa va fi – revizuim tot ce-am făcut, descoperim toate greșelile trecutului și facem planuri cu punctele unde trebuie să acționăm. Reputația proastă a Asociației noastre (n.n.AIBA) trebuie să aparțină trecutului, dar trebuie să și demonstrăm asta. Trebuie să revenim în familia Jocurilor Olimpice”!, a mai spus președintele AIBA, Umar Kremlev.

Comments are closed.