Premiu pentru Octavian Bellu pentru aportul adus în a promova oina drept sport naţional

vin, 26 aprilie 2013

Unul dintre cele mai interesante şi mai puţin promovate sporturi din România este fără îndoială oina.

Deşi uşor, uşor acest sport a devenit unul dintre cele mai apreciate de către noi, Ilfovsport, federaţia nu a uitat să le mulţumească celor ce au pus bazele renaşterii acestui sport.

Totul a început în anul 2008, când Octavian Bellu, a pus bazele acestei renaşteri, având la bază celebrul citat a lui Nicolae Iorga, „Tot ce este românesc, nu trebuie să piară”

Ajutat de Mariana Bitang, oina a început să capete contur, cei doi fiind poate cei mai buni antrenori pe care această ţară i-a avut vreodată, succesele celor doi fiind uriaşe.

Pentru a le mulţumi, Revista V.I.P., împreună cu Federaţia Română de Oină, au hotărât să se formeze o secţiune specială tocmai pentru a le premia pe aceste persoane care s-au ocupat în promovarea şi suştinerea sportului nostru naţional.

Pe 23 aprilie, la Press House Ballroom din Bucuresti a avut loc prima editie de anul acesta a Galei premiilor V.I.P. Într-o atmosfera de sarbatoare, Nicolae Dobre a oferit un premiu pentru Mariana Bitang şi Octavian Bellu, premiu pentru aportul acestora asupra sportului nostru, acestia din urmă făcând un efort considerabil pentru a ajunge, succesul fetelor noastre de la Moscova fiind destul de recent.

Sursa: Federaţia de Oină

Sursa foto: Federaţia de Oină şi Frontiera.

Comments are closed.