Poveste de la Tunari – un profesor și soția lui au răspândit handbalul în comună!

sâm, 04 septembrie 2021

”Eu sunt George Răzvan Ștefana, un profesor de Educație Fizică și Sport din Tunari, și vă spun povestea mea, cum am început să iubesc handbalul și ce sacrificii am făcut pentru el. Poate este prea mult spus sacrificii, las cititorii să decidă – i-am îndemnat și pe copiii mei de la școală să se joace handbal, cunoșteam sportul cu mingea mică de la soția mea, care a fost jucătoare profesionistă și chiar campioană națională de junioare. Prichindeii mei, fete și băieți, au început să iubească mingea – am făcut ceva vreme voluntariat, ba chiar am cumpărat și diferite materiale care să mă ajute la antrenamente. În 2019 am primit un rând de echipament, de la Federație, printr-o conjunctură fericită, după care m-am decis să înființez și Secție de Handbal, la clubul din Tunari – am fost sprijinit în ideea mea de viceprimarul comunei de atunci, Cristian Nicuale, ajuns acum primar, dar și de președintele Clubului CS Tunari, sau Arsenal Tunari, cum vreți să-l numiți, Florin Vlădilă.

Am acum echipă de Junioare IV, de minihandbal și trebuie să-mi aduc ajutoare, pentru că cererea de înscriere este mare, mai ales la mini și baby-handbal. S-a creat o emulație, toate fetițele din comună vor să facă handbal, iar la noi nu este nicio taxă, avem susținere totală din partea primăriei. Și vă propun câteva nume de handbaliste, despre care veți mai auzi, cât de curând: Diana Florea, Denisa Ruști, ambele joacă inter, extrema Cristina Ștefan, pivotul Patricia Niculae, centrul Ana Codreanu, portarul Andreea Mălășinc, pivotul cu braț de fier Alexandra Cărămidaru, portarul Cosmina Ciufu, Corina Paraditu, Alexia Astratinei, Sofi Celeschi, Sabrina Capșa, Denisa Dragu, Alessia Nițulescu, Antonia Vasile. Grupul format aici este mare și puternic, dar mai ales talentat. Vom participa la Junioare IV și minihandbal, la competițiile organizate de AJHandbal Ilfov, dar și la cele ale Federației Române, dacă ne vom califica”.

”Da, clar că merg la antrenamentele fetelor, chiar dacă am un bebe mic și al doilea este pe drum, nu lipsesc de la pregătirea fetițelor. Îmi aduc aminte de începuturile mele, este chiar emoționant. Le văd pe fete dornice să învețe cât mai mult, aleargă fără întrerupere, se agită… Așa eram și eu la fostul meu Club 181, din București, cu care am făcut performanțe frumoase: campioană națională la Junioare II și III, medalie de bronz la JIV, și golgetera turneului. Și nimeni nu ne dădea șanse să cucerim atâția lauri, eram mici și necunoscute, dar capabile să mutăm munții din loc. Am fost chiar și la două turnee internaționale, în Spania și Turcia, unde ne-am făcut remarcate și acolo. Îi sunt recunoscătoare antrenorului meu, Maximilian Gavrilă, cât și soției lui – ei m-au modelat, m-au învățat cum să alerg și mi-au format brațul puternic, eram ca a doua fată a lor. Sigur, erau foarte vocali pe banca tehnică, dar în afara sălii eram chiar prieteni.

Am trăit o experiență frumoasă la Școala 181, pe care vreau s-o aplic și eu, aici, la Arsenal Tunari. Am gânduri mari, știu că aceste mici handbaliste vor crește și vrem să le asigurăm toate condițiile – ne gândim, deja, ca de anul viitor să intrăm în competițiile de nivel național ale Federației. Eu și soțul meu ne completăm perfect, el este cu pregătirea fizică și tehnică, iar mie îmi revine partea de soft, ca să zic așa, de șlefuire a talentelor și de alegerea celei mai bune strategii pentru victorie”, ne spunea fosta jucătoare de la Școala 181, Stancu Mădălina Mihaela, actualmente soția antrenorului George Răzvan Ștefana. Și după cum ne-au povestit cei doi, la Tunari s-a înfiripat un centru puternic de handbal!

Comments are closed.