Poloiștii români au pierdut dramatic cu Italia și… ”Adio, Rio!”

sâm, 09 aprilie 2016

Echipa masculină de polo a României a avut o evoluție remarcabilă în sferturile de finală ale turneului de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, însă a pierdut la limită, printr-un gol primit cu 7 secunde înainte de final, în fața Italiei: 7-8 (0-2, 3-2, 3-3, 1-1)… Celelalte formații calificate sunt Ungaria (8-7 cu Germania), Spania (8-7 cu Canada) și Franța (12-11 cu Olanda).

Gazdă a turneului de calificare, Italia, care terminase pe primul loc în cealaltă grupă, a început meciul în forță, câștigând primul ”sfert” prin golurile marcate de Fulvio și Baraldi. Tricolorii au reacționat după prima pauză, ei apropiindu-se la un gol (3-4) după reușitele lui Ghiban și Gheorghe Mihnea, de două ori – pentru peninsulari au înscris Luongo și Fulvio. Următoarele reprize s-au încheiat la egalitate (3-3 și 1-1), pe lista marcatorilor trecându-și numele Cosmin Radu, Negrean, Ghiban, Gheorghe Mihnea, respectiv Aicardi, Presciutti, Figlioli, de două ori. Poarta echipei României a fost apărată de ilfoveanul Dragoș Stoenescu.

Astfel România a ratat ultima ocazie de a se califica la turneul olimpic de polo de la Rio – acolo, în sporturile de echipă cu mingea, țara noastră va fi reprezentată doar de naționala feminină de handbal.

La turneul de calificare de la Trieste, poloiștii români au înregistrat următoarele rezultate: 13-11 cu Slovacia, 11-12 cu Franța, 8-12 cu Ungaria, 10-10 cu Canada și 8-8 cu Rusia. Astăzi (sâmbătă, 9 aprilie), de la 18.30 (ora Bucureștiului), naționala noastră va juca o partidă de clasament, în grupa locurilor 5-8, cu Canada.

La JO de la Rio s-au calificat următoarele echipe: Serbia, Croația, Grecia, Muntenegru, Ungaria, Spania, Franța, Italia, Australia, SUA, Japonia și Brazilia, ultima în calitate de țară gazdă.

Foto: Marian Burlacu

Comments are closed.