Poftiți la circ, Bocan vă prezintă…handbal!

joi, 02 noiembrie 2017

Este pentru a nu știu câta oară când atragem atenția că haosul de la Federația Română de Handbal poartă un singur nume – Mihai Bocan! El este secretarul general al Federației, eminența cenușie, l-am numit eu, cel care face și desface (mai mult face!) toate problemele din handbalul românesc! După ce noul președinte s-a instalat în fotoliul de la șosea, a-nceput prigoana angajaților din Administrația Gațu și, în mai puțin de un an, a scăpat de persoanele incomode, în fața cărora se simțea inferior. Și-a păstrat, în schimb, câțiva slujitori, care îi servesc țintelor lui – acelea de a transforma semicercul în Circul Glubus și, cel mai important, handbalul să devină o sursă financiară necesară, pentru pretențiile și stilul lui de trai.

Și președintele și-a atins țintele, în chiar primul său mandat – adică în sportul cu mingea mica scandalurile se țin lanț, se încalcă regulamentele la toate nivelurile, aproape toată familia handbalului românesc fiind nemulțumită de cee ace se întâmplă zi de zi, etapă de etapă. În privința salariului, el este chiar mai mare decât se aștepta, grație celor din Consiliul de Administrație, niște diletanți în toată regula, care se prosternează comic în fața jilțului, la orice propunere a comandantului.

Credem că cel care a transformat handbalul în circ, secretarul general, nu mai are nicio măsură a bunului simt, nicio teamă că cineva l-ar putea pedepsi, pentru toate încălcările de regulament. Și numai cine nu muncește nu greșește, iar Bocan este un fel de latifundiar, din moment ce deține autoritatea și controlul în mai toate comisiile federale:
– Comisia Tehnico-Metodică
– Comisia Centrală de Competiții
– Comisia Centrală de Arbitri
– Comisia de Observatori/Inspectori
– Comisia Centrală de Disciplină
– Comisia de Apel
– Comisia de Soluționare a Memoriilor
– Comisia Antidoping
– Comisia de Istorie și Statistică

Și n-am fost surprins deloc, de faptul că și în Cazul Corona s-a descoperit că tot Bocan deține rolul principal. Președintele formației din Brașov, Liviu Dragomir, a spus clar că înainte de jocul cu U Cluj a vorbit cu trei persoane de decizie din federație: Bocan, secretar general, Jelescu, un fel de mâna dreaptă a lui Bocan, și Pârvu, șeful Comisiei de Competiții, care l-au asigurat că handbalistele de sub Tâmpa pot juca două meciuri în aceeași zi, cu referire la datele de 16 septembrie și 14 octombrie.

Sigur că decizia lui Bocan a fost decisivă, ceilalți doi, Jelescu și Pârvu, nefîcând altceva decât să fie de acord cu șeful lor – Bocan a-ncălcat Regulamentul cu bună știință, bazându-se pe faptul că oamenii de la cluburi nu citesc regulamentele, iar dacă unii le mai lecturează, a avut el grijă să le modifice, încât nimic să nu fie clar și totul să depindă de decizia lui. Dar acel Articol 12.7 din ROAH i-a venit și lui de hac – și principalul ”vinovat” este timișoreanul Dan Dumitru, care a explicat pe înțelesul tuturor paragraful în cauză. De aici, tăvălugul s-a pornit și Mircea Cucuian, de la U Cluj, și-a adus aminte că unele handbaliste de la Brașov au jucat și în Divizia A, împotriva fetelor de la Oradea. Și dacă Timișoara a avut câștig de cauză, normal că și U Cluj a beneficiat de aceeași decizie, producând supărare mare în tabăra brașoveană.

Toate degetele îl indică pe Bocan vinovat, iar practica spune că orice vinovat trebuie să și plătească. Președintele Coronei, Liviu Dragomir, spune că va face apel, apoi va merge și în Instanță, dacă nu I se face dreptate – omul spune că i s-au dat asigurări că nu încalcă regulamentul, dar tot el recunoaște că aceste asigurări au fost doar verbale, nu și scrise.
Nu știm cum se va finaliza acest caz, cert este faptul că circul promovat de Bocan a devenit un spectacol grotesc, care n-a fost și nu este pe placul nimănui.

Ionel Pană

Comments are closed.