Ploua cu contestatii la AJF Ilfov | Porumbacu corigent la matematica

joi, 27 mai 2021

Adunarea Generala de alegeri la AJF Ilfov a trecut, problemele continua…

Asociatia Judeteana de Fotbal pare blestemata la capitolul organizare inca de la inceputurile ei. Iar blestemul pare unul fara sfarsit…

La cateva zile de la terminarea lucrarilor Adunarii Generale de alegeri, ploua cu contestatii. Se contesta orice si nimeni nu pare a avea solutia pentru o buna organizare a activitatii fotbalistice judetene…
De fapt…. se gandeste cineva la activitatea sportiva din Ifov?…

Nita si Grecu, actuali sau fosti vicepresedinti?

In timpul A.G. de alegeri, Nita Marin si Constantin Grecu au depus contestatie pentru faptul ca au fost eliberati din functie in mod abiziv abuziv.
Cazul este unul delicat.
Cei doi au fost alesi in functie in 2017 (Nita), respective 2018 (Grecu), prin organizare de alegeri. Asa s-a decis la momentul respectiv si asa s-a infaptuit.

Intrebarea este daca cei doi beneficiaza de un mandat de 4 ani sau mandatul acestora s-a incheiat odata cu sfarsitul mandatului presedintelui Craciun?

Un articol din noul Statul spune ca membrii Comitetului Executiv isi inceteaza mandatul in momentul final al mandatului presedintelui.

Cum vor fi solutionate cele doua contestatii vom vedea.
Un lucru esential este faptul ca ambele contestatii au fost depuse IN TIMPUL lucrarilor Adunarii Generale.

Porumbacu, greu cu matematica…

O contestatie asupra careia planeaza multe incertitudini este cea formulata de Mugur Porumbacu, candidat la functie de “Reprezentant al cluburilor cu activitate exlusiva de copii si juniori”.

Fostul conducator de club invoca “nerespectarea conditiilor privind obtinerea majoritatii simple a voturilor membrilor afiliati”.

In fapt, Porumbacu contesta ca din numarul celor care au votat (23), Razvan Ardeleanu a obtinut 12 voturi, iar acest lucru nu inseamna jumatate plus unul din voturile exprimate.

Este foarte adevarat, matematica lui Mugur Porumbacu lasa de droit. Pentru Domnia sa, jumatate din 23 inseamna fix… 12.5!!! (ups) Euclid ar fi invidious pe aceasta teorema.

Majoritatea simpla din total de membri prezenti (46) ar fi fost de 23 (22+1).
Statutul AJF, oricare dintre ele, ca vorbim de cel din 2011 sau de cel din 2018, spune ca in cadrul Adunarii Generale se poate hotari modalitatea de vot prin exceptie.

In cadrul procesului de alegeri pentru cei doi reprezentanti ai copiilor si juniorilor in Comitetul Executiv, s-a hotarat ca doar cluburile care au sectii de copii si juniori sa voteze si, foarte important, s-a hotarat ca in Comitetul Executiv sa intre primii doi candidati care obtin cele mai multe voturi din cele 23.

Pe primul loc s-a situat Vlad Loliceru (13 voturi), pe locul 2 a fost Razvan Ardeleanu (12 voturi) iar pe locul 3, Mugur Porumbacu (9 voturi).

In plus, planeaza suspiciuni asupra depunerii acestei contestatii.

Contestatia a fost depusa in data de 20 Mai 2021 in conformitate cu stampila de inregistrare administrata de AJF Ilfov.
Intentia de contestare sau depunerea unei astfel de contestatii nu este mentionata in Procesul Verbal al Adunarii Generale. Acest lucru duce practic la o solutionare mai mult decat clara din partea comisiior care vor judeca cazul.

Interesant este un lucru.
Contestatia a fost depusa clar dupa lucrarile Adunarii Generale. Cei care au organizat alegerile erau pregatiti in acest sens, avand la purtator Registrul de Intrari/Iesiri.
Cei prezenti la lucrarile A.G. spun ca Mugur Porumbacu, dupa aflarea rezultatelor a parasit incinta dezamagit. Mai multe surse IlfovSport ne-au declarant ca s-ar fi repliat in Magurele sa lanseze ceva atacuri impotriva noii oranduiri. Opinam ca, daca a ajuns in “Orasul Stiintei”, poate a reusit sa afle si raspunsul la intrebarea “Cat inseamna jumatatea lui 23?” si poate nu mai “injumatateste” persoanele care au drept de vot. Eventual le poate „rotunji”.

Asadar, cand a fost formulata si inregistrata contestatia lui Mugur Porumbacu? Contestatia respectiva nu este datata!

Cand inculpatul devine judecator

Presedintele ales, Constantin Buhac, debuteaza in activitate cu o Decizie mai  mult decat interesanta. Acesta convoaca in data de 28 Mai 2021 Comisia de validare a voturilor pentru a solutiona contestatiile depuse de Nita Marin, Grecu Constantin, Tanasa Mugurel, Serban Marius si Porumbacu Mugur.

In procesul alegerilor, chiar la inceput, asa cum spune Statutul, s-a format comisia de mai sus. Tot conform Statutului, ar fi trebuit sa se infiinteze si o Comisie pentru contestatii.

In conditiile in care se formula o contestatie in ceea ce priveste procesul de alegeri gestionat de Comisia de validare a voturilor, judecarea acesteia trebuia incredintata unei Comisii pentru contestatii.
Cum aceasta comisie nu a existat, practic actualul presedinte incredinteaza spre judecare cazul chiar “inculpatului”. Comisia de validare a voturilor va judeca eventualele greseli si incalcari ale Statului infaptuite chiar de… Comisia de validare a voturilor.

Legalitatea acestei decizii este pusa sub semnul intrebarii…
Din informatiile pe care le detinem, aceasta decizie ar fi primul document emis si semnat de catre Presedintele ales Buhac.
Nu detinem informatii privitoare la emiterea unui Certificat de grefa emis de Judecatoria Ilfov prin care domnului Constatin Buhac sa i se acorde dreptul de reprezentare si semnatura in numele AJF Ilfov pana la intrarea in legalitate a noii conduceri alese in 20 Mai 2021.

Ramananeti pe IlfovSport.ro pentru a afla daca blestemul organizarii deficitare a AJF Ilfov va lua sfarsit in urmatorii ani.

2 de comentarii pentru "Ploua cu contestatii la AJF Ilfov | Porumbacu corigent la matematica"
 1. Anticoroziv spune:

  Dacă tot se fac mari dezvăluiri hai sa mai demontam un mit și anume sa spunem despre domnul Porumbacu ca, este principalul trădător în cazul alianței Buhac&compani!!!
  A dat 2 săptămâni din gura ca o moara stricata, iar de votat a votat altcineva din partea Chiajnei conform statutului…. pana aici nimic greșit. În ziua votului domnul Porumbacu marele claxon înainte de alegeri, a fost informat ca, trebuie sa tacă și să-și vadă de farfuria lui la juniorii Chiajnei ca altfel zboară 🤫.
  La vot a fost prezent domnul Auras Brașoveanu care s-a numărat printre cei 19 votanți care au ales Crăciunul… hopa acum vine bomba, nici măcar Concordia Chiajna nu a votat cu domnul Porumbacu când a fost vorba de alegerea reprezentantului departamentului Copii și juniori în Ajf.
  Deci zicala „GURA BATE partea dorsala” este adevărată !!!
  Trădătorii arunca vina în alta parte.

 2. Robingo spune:

  Domnu’ Manea, ai început sa ștergi comentariile ?
  Pai ce facem monser, ne da cu virgula ?
  😂😂😂

 3. […] Asa cum IlfovSport.ro a prezentat in exclusivitate zilele trecute, Presedintele ales, Constantin Buhac, a decis convocarea Comisiei de validare si numarare a voturilor, stabilita in Adunarea Generala extraordinara de alegeri, in vederea solutionarilor contestatiilor depuse, in timpul si dupa A.G., de Nita Marin, Grecu Constantin, Tanasa Mugurel, Serban Marius si Porumbacu Mugur. […]