Pentru prima dată, o femeie va conduce Federația engleză de fotbal!

mie, 09 iunie 2021

Femeia de afaceri Debbie Hewitt va conduce Federația Engleză de Fotbal, începând cu ianuarie, 2022. În istoria sa de 157 de ani, nu s-a mai întâmplat ca președintele Federației să fie de sex feminin.

În vârstă de 41 de ani, Debbie a fost selectată în unanimitate de o comisie formată din șapte membri, iar numirea sa urmează să fie confirmată luna viitoare, de către Consiliul Federal. Ea îi succede lui Greg Clarke, președintele care a demisionat, după ce a făcut comentarii jignitoare și rasiste, în fața unei comisii parlamentare. Până la preluarea mandatului de către Hewitt, Federația va fi condusă interimar de către Peter McCormick.

Noua doamnă a handbalului englez are o vastă experiență în lumea afacerilor. Ea este președintele neexecutiv al Visa Europe, conduce și brandul de îmbrăcăminte White Stuff, dar și alte societăți comerciale de succes. Hewitt a devenit, în 2011, Membră a Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile sale din domeniul afacerilor și sectorului public. ”Am fost pasionată de fotbal de la o vârstă fragedă și sunt încântată de oportunitatea de a modela viitorul unei activități care înseamnă mult, pentru mulți. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de CEO-ul Federației, Mark Bullingham, și de echipa de la Stadionul Wembley și St George’s Park, și mă bucur să prezidez o organizație care are potențialul de a fi o forță pozitivă pentru întreaga societate”, a declara viitoarea șefă a fotbalului englez.

Niciun comentariu

adauga un comentariu