Papa Francisc: ”Maradona a fost un mare campion, dar și un om fragil”!

Dum, 03 ianuarie 2021

Unul din cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, Diego Armando Maradona, care s-a stins din viață în noimbrie, 2020, este venerat, în continuare, ca un erou național. Mai mult Papa Francisc, un arhiepiscop catolic recunoscut pentru pasiunea sa fotbalistică, a avut numai cuvinte de apreciere, pentru compatriotul său. Într-un interviu acordat cotidianului italian La Gazzetta Dello Sport, Papa Francisc vorbește despre prima întâlnire cu Maradona, în vizita fotbalistului la Vatican.

”A fost un poet pe teren, un mare campion care a adus bucurie Argentinei, orașului Napoli, cât și întregii lumi sportive. Maradona era, în același timp, un om fragil. Sunt încântat să mă gândesc la ceea ce a făcut Diego pentru o organizație numită Scholas Occurentes, pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie”, și-a amintit Sfântul Părinte.

De altfel, Papa Francisc a recunoscut că s-a rugat pentru Maradona, la auzul morții sale. Mai mult, el a trimis un rozariu și o scrisoare către membrii familiei fotbalistului decedat, pentru a le mai alina durerile.

Comments are closed.