”Pân-aici ne-a fost”!

joi, 05 aprilie 2018

”Nici în visele mele cele mai urâte nu credeam că o să avem parte de adversarele-astea – și dacă vreți, cred că nici cei mai aprigi dușmani, cu ghilimelele de rigoare, n-ar fi putut aranja grupa cea mai ostilă, așa cum au reușit ursitoarele de lângă urne. Dacă n-aș fi asistat la această tragere la sorți, aș fi spus că Federația a avut ceva cu noi, aș fi fost în stare de așa ceva, însă am fost de față și totul a fost perfect legal”, ne spunea antrenorul echipei de Junioare III, Unirea Dobroești, experimentatul lazăr Mihalache, după stabilirea programului Turneelor semifinale.

Singura echipă comunală, dacă mă pot exprima așa, Unirea Dobroești, a fost repartizată în Grupa a III-a, alături de cele mai galonate grupări de junioare din țară:
– Corona Brașova, locul I, Seria D
– Chimia Rm Vâlcea, locul I, Seria F
– United Galați, locul II, Seria B
– Univ. FEFS Craiova, locul III, Seria E
– HC Jimbolia, locul III, Seria G

Să-l ascultăm din nou pe Lazăr: ”Cele două adversare care au câștigat Seriile D și F, Corona Brașov și, respectiv, Chimia Rm Vâlcea, au, împreună, șapte sau opt jucătoare la lotul de junioare, printre ele numărându-se și fata lui Gogârlă, Alicia, o handbalistă extrem de talentată. Corona n-a pierdut niciun meci în seria sa, pe când Chimia are doar un egal. Merg mai departe și spun că United Galați putea ușor să câștige Seria B, din care a făcut parte, dar dintr-o neatenție a cedat în favoarea vecinei din Brăila, prin urmare un alt adversar de elită. În fine, dar n-aș spune că se află pe ultimul loc, dintre echipele de pe poziția a III-a, FEFS Craiova este de departe un lider autoritar, ba chiar și despre Jimbolia am aflat lucruri frumoase.

În ceea ce privește echipa mea, Unirea Dobroești, suntem singurii de la țară, dintr-o comunitate mică, dar inimoasă, cu ambiții și pretenții mari. De data aceasta, însă, mă-ncearcă sentimente controversate – sunt conștient că aici poate fi capătul drumului, adică al acestui sezon. Dacă am fi nimerit în oricare dintre celelalte trei grupe, aș fi avut șanse infinit mai mari să jucăm cu trofeul pe masă, adică în Turneul Final. Dar asta nu înseamnă că ne predăm, n-am făcut-o niciodată în cariera mea de antrenor și cu atât mai mult n-o s-o fac nici acum.

Am vorbit cu fetele mele și le-am spus sincer cum este situația – noi trebuie să ne facem jocul, să încercăm să pornim morișca noastră și să nu ne gândim la numele adversarului sau la scorul de pe tabelă. Și uite că v-am dezvăluit și secretul nostru cel mare – da!, ne gândim la clasarea în primele două locuri și, implicit, calificarea în marea finală. Ne antrenăm cu seriozitate și în aceste zile, facem strategii, punem la cale noi scheme, cu care să ne surprindem adversarele. Nu vom ceda niciun centimetru de teren fără luptă și vom cheltui toate rezervele de energie, pe care le vom avea la ora meciului. Să nu creadă cineva că mergem la Turneu cu capul plecat, nu suntem victime”!, încheia antrenorul Mihalache.

Echipa din Dobroești are programate antrenamente și astăzi, și mâine, ba chiar și a doua zi de Paște. Turneul are loc în orașul Bacău, în perioada 11 – 15.04.2018. Unirea va pleca spre Bacău marți, 10 aprilie, în jurul prânzului, cu cele două microbuze ale clubului.

Iată și toate grupele din Turneul Semifinal, al Junioarelor III:
Grupa I, Cisnădie: Phoenix Baia Mare, CSM București, Dinamo Brașov, CSȘ Bacău, Danubius Galați
Grupa a II-a, Turda: Liceul Traian Viua Reșița, OK Sport Onești, Energetic Rm Vâlcea, LPS Slatina, Pegasus Tg Mureș
Grupa a III-a, Bacău: Chimia Rm Vâlcea, Corona Brașov, United Galați, Unirea Dobroești, HC Jimbolia, FEFS Craiova
Grupa a IV-a, Moreni: LPS Brăila, CSȘ Drobeta Tr Severin, CSȘ 2 Baia Mare, LPS Banatul Timișoara, LPS Iași, CSȘ 2 București

Ionel Pană

IMG_4115

IMG_4897

Comments are closed.