Oksana Chusovitina visează la medalie și la a opta ei olimpiadă!

sâm, 08 mai 2021

Incredibil, dar adevărat – gimnasta Oksana Chusovitina se pregătește să participe și la Jocurile Olimpice din Japonia, aceasta fiind cea de-a opta ei prezență sub cele cinci cercuri olimpice. Oksana a concurat la cele șapte olimpiade sub trei steaguri diferite – Uniunea Sovietică, în 1992, Uzbekistan, în 1996,2000,2004 și 2016, și Germania, în 2008 și 2012. Pe cartea sa de vizită mai are 16 apariții la campionatele mondiale, patru participări la jocurile asiatice și trei prezențe la jocurile bunăvoinței.

De asemenea, Chusovitina face parte dintr-un grup restrâns de gimnaste care au revenit în competițiile internaționale, după ce a devenit mamă (cubaneza Gonzales, sovietica Latynina, olandeza Harmes, rusoaica Mustafina, poloneza Pihan-Kulesza și islandeza de origine rusă Sazonova.

Pentru Chusovitina vârsta nu a fost niciodată un factor de descurajare – a câștigat prima medalie la individual la vârsta de 33 de ani. ”Cred că sunt unul din pionierii care a arătat oricărei femei că poți să fii soție, fiică, mamă, dar și atletă olimâpică medaliată. Orice este posibil, iar vârsta este doar un număr”!, a ținut să precizeze Oksana. Factorul care a determinat această longevitate a gimnastei este dragostea ei pentru sport, care nu a dispărut niciodată. Și încă nu a terminat, pentru că la Mondialele din 2019 Chusovitina și-a luat bilet și pentru Japonia, aceasta fiind, se pare, ultima ei participare la o olimpiadăn bilet la Tokyo, pentru ceea ce va fi a opta și ultima ei Olimpiadă.

La Tokyo, la vârsta de 46 de ani, Chusovitina va deveni cea mai în vârstă gimnastă care concurează vreodată la jocurile olimpice.

Niciun comentariu

adauga un comentariu