O autistă de 12 ani a înotat 36 de km în Marea Arabiei!

vin, 19 februarie 2021

Jiya Rai, fiica unui marinar, pe numele său Madan Rai, a făcut istorie, cu două zile în urmă – Jiya a înotat de la Bandra-Worli Sea Link și până la Gateway, Arcul de Triumf al Indiei, un monument din piatră, construit pe faleză Mării Arabiei, în anul 1924. Distanța a fost de 36 de kilometric și a fost parcursă în 8 ore și 40 de minute.

”Este un caz cunoscut de tulburare a spectrului de autism, iar tânăra înotătoare a vrut să atragă atenția și să crească gradul de conștientizare despre această boală”, a declarant Ministerul Apărării din India. Evenimentul, care poate fi numit unul sportive, s-a desfășurat sub atenta observație a Asociației de Înot din Maharashatra, un organism recunoscut al Federației de Înot din India.

Ministerul de Interne recunoaște că Jiya Rai deține recordul mondial pentru cea mai tânără fată cu autism, care a înotat 14 kilometri în ape deschise, record înregistrat cu un an în urmă, când sportive a înotat de la Insula Elephanta, până la Arcul de Triumf, în 3 ore și 27 de minute.

Comments are closed.