Nuielușe rusești, pentru Minaur Baia Mare și SCM Rm Vâlcea!

lun, 25 ianuarie 2021

Și când vorbim de nuielușe, asta înseamnă că cele două echipe de handbal feminin, Minaur și Vâlcea, nu și-au făcut treaba în Europa, primind corecții serioase, din partea rusoaicelor de la Astrahanochka și TSK Moscova. Am putea spune că războiul rece, dintre România și Rusia, a fost reactivat, cel puțin pe plan sportiv.

Minaur a plecat de-acasă fără nicio speranță!

Și începem cu prima partidă de duminică, dintre Astrakhanochka și Minaur, din EHF European League, un meci în care egalitatea s-a consemnat doar de două ori – în minutul 1, la primul fluier al arbitrului, și în minutul 2, la 1-1, după care gazdele au condus detașat, chiar și la 11 goluri (28-17, în minutul 50) – a fost 4-3, în minutul 8, apoi 8-4, în minutul 13, 12-8, în minutul 24, cel de-al nouălea gol al Minaurului înregistrându-se după 9 minute, 16-9, minutul 33. Și, mergând pe principiul ”pauzele lungi și dese”…, seceta românească de goluri a continuat și în mitanul second: 24 -17, minutul 45, 28-18, cinci minute mai târziu, pentru ca pe final scorul să se mai strângă și să arate 33-27, după 60 de minute.

Da, rusoaicele au fost mai bune, mai disciplinate și mai arțăgoase în apărare, pe când fetele noastre au lăsat adevărate bulevarde pe semicercul propriu, iar în atac au ratat cât pentru 3-4 meciuri la un loc! Și aș pune o întrebare antrenorului Buceschi, retorică, firește, – de ce atât de multe schimbări, într-un timp așa de scurt, practic n-a existat o formula ideală de joc, pentru mai multe minute de joc, fiind schimbate des când extremele, când centrul, când pivotul, și tot așa… Probabil că s-a plecat de-acasă fără prea mari speranțe la victorie, iar dacă este așa, atunci ar fi trebuit să fim și noi, telespectatorii, anunțați, ca să nu mai suferim ca proștii, în fața micului ecran!

Astrakhanochka – Minaur Baia Mare 33 – 27 (14-8)
Minaur: Lavko 7, Blohm 5, Popa 5, Kovacevic 3, Burlachenko 2, Araujo 2, Tănăsie 1, Laslo 1, Fujita 1

P.S. Aș vrea să fac o singură remarcă, Andreea Popa (foto alăturat), un centru bătăios, care nu se sfiește să atace și culoarele spre poarta adversă, pentru a înscrie. Sigur, la 20 de ani, handbalista mai are de învățat, dar ar trebui ca profesorul ei s-o mai tempereze și s-o oblige să gândească jocul mai mult. Fata antrenoarei Dorina Popa are brat, are viziune, are viteză, iar dacă face parte și din lotul national de senioare, totul este pe merit!

Umilința a fost și mai mare pentru Vâlcea, în Liga Campionilor!

Și spunem că SCM Rm Vâlcea a suferit o nouă corecție, în cea mai titrată cupă continentală – în fața propriilor suporteri, handbalistele din Zăvoi au fost altoite cu nuiele zdravene, de rusoaicele de la CSKA Moscova, scor 24 – 34, acesta fiind cel de-al șaptele eșec european, din nouă partide jucate pe Bătrânul Continent. După prima sa victorie din deplasare, 27-25 la Podravka, am crezut că Elghaoui, Liscevic și compania au revenit la jocul lor de altădată, cel care le-a adus atâtea succese în trecut. Dar nici la Vâlcea nu este liniște în vestiar, pentru că se vorbește intens de plecări, de sosiri și nimeni nu-și mai rupe oasele pe semicerc, știind că viitorul său este pe alte meleaguri. Și cred că principalii vinovați sunt oficialii clubului, care nu au pus lucrurile la punct și n-au limitat discuțiile despre aceste transferuri, iminente, până la urmă, conform contractelor care expiră la final de sezon.

Au lipsit și Fraga Fernandez, și Irina Glibko, fiind accidentate, toate acestea făcând ca puterea echipei să fie mult diminuată. Umilitoare este diferența de 10 goluri, care s-a făcut din pricina ratărilor, a mingiilor pierdute prea ușor și a unei apărări visătoare. Vâlcea ne-a obișnuit cu astfel de evoluții de coșmar, în acest sezon, dar nu numai în Liga Campionilor, ci și în Liga Florilor, iar asta poate avea consecințe pentru viitor. Vom vedea!

SCM Rm Vâlcea – CSKA Moscova 24 – 34 (9-17)
SCM: Elghaoui 7, Liscevic 4, Gonzalez 3, Minevskaja 3, Lopez 2, Aardahl 2, Florica 1, Bucur 1, Lupei 1 (foto alăturat, debutantă în Liga Campionilor, împrumutată până în vară, de la Arena Tg Mureș, antrenoare fiindu-i Liana Costea)

Comments are closed.