Nu handbalul și-a pierdut imaginea, ci televiziunile care au boicotat transmisiile…

joi, 11 octombrie 2018

De ani buni, handbalul românesc, feminin și masculin, s-a văzut pe mai multe posturi de televiziune – era o avalanșă de meciuri și nu știai cum să te mai împarți, ca să prinzi toate transmisiile. La început, echipele au cam strâmbat din nas, pentru că etapa începea de vineri și se termina luni, la orele impuse de cei care redau imaginile. Până la urmă se ajunsese la o înțelegere, chiar dacă televiziunile discutau după poziție de forță, din pricina banilor care îi dădeau handbalului.

Din acest sezon, cineva a-ncercat să umilească handbalul și să-l aducă la sume extrem de mici, motivând, printre altele, că handbalul nostru n-ar mai fi atrăgător, că rezultatele se cunosc dinainte, și tot așa, renunțând, până la urmă, la transmisiile ce le umpleau programele, în anii anteriori. Mare greșeală! Pentru că meciurile din ligile noastre naționale au devenit extrem de disputate, cu rezultate surprinzătoare, spre deliciul celor ce urmăresc competițiile.

Nici nu mai încape îndoială, televiziunile își cam mușcă degetele (au făcut-o de la început, pentru că și-au dat seama că au gafat!), pentru că n-au transmis victoriile CSM_ului din Vâlcea, care a bătut cele mai galonate echipe ale Ligii Florilor – Craiova lui Burcea, Zalăul lui Tadici, ultima ispravă întâmplându-se în Capitală, unde Glibko și compania au bătut din nou gașca lui Neagu, Cvijic și Radicevic (o mai bătuse și în Supercupa României!). Și rămânem la fete, pentru că n-au fost mai prejos nici victoriile Coronei la Cluj și Bistrița, ultima după o revenire de excepție, nici cele ale Măgurei, la Craiova și Bistrița, cât și succesul Galațiului cu Brăila, dar și egalul cu Zalăul. Mergem și în Liga Zimbrilor, pentru că am văzut meciuri electrizante ale Focșaniului, care a bătut și la Făgăraș, dar și la Turda, apoi un semieșec al campionilor de la Dinamo, egal la Suceava, ca și egalul Stelei la Călărași, dar și înfrângerea militarilor în fața CSM-ului din București, în chiar garnizoana proprie.

Închipuiti-vă ce emisiuni înainte și după meciuri ar fi făcut reporterii, ce interviuri, ce flash-uri și declarații incendiare s-ar fi transmis. Așa, se mulțumesc cu meciuri anonime de fotbal din Liga a III-a, a IV-a, se chinuie cu imagini de pe terenuri cu iarbă deasă, cu tribune inexistente și cu spectator de-i numeri pe degete. Ce audiență ar fi făcut CSM București – CSM Rm Vâlcea, la feminin, sau Potaissa – CSM Focșani la masculine? Dar orice greșeală poate fi reparată, mai există și un retur, care se anunță la fel de surprinzător ca și începuturile de campionat.

P.S. Poate că nici echipa de negociatori a Federației de Handbal n-a știut cum să contracareze motivările celor de la televiziuni, nu suntem siguri, pentru că n-au existat relatări de la acele întâlniri de afaceri, cert este faptul că nici televiziunile n-au avut profesioniști la negocieri, ratând contractul, știind ce valoare are handbalul pe care și-l doreau, dar nici Federația n-a știut cum să-și vândă marfa. Din această afacere ratată au pierdut echipele, care ar fi câștigat ceva bani mai mulți la final de campionat, iar sponsorii li se alăturau ceva mai ușor. Au pierdut și iubitorii de handbal, telespectatorii, care ar fi stat mai multe ore în fața micului ecran, să-și vadă favoriții, pentru că televiziunea publică alocă prea puțin spațiu, în raport cu dorințele suporterilor.

Ionel Pană

1 comentariu la "Nu handbalul și-a pierdut imaginea, ci televiziunile care au boicotat transmisiile…"
  1. Vivien spune:

    Se alege prafuk de handbalul românesccc….tvr nu are capacitate sa dea mukte meciuri si trebuie oreluate de digisport si telekom TREZITI VAAAAA PINA NU E PREA TIRZIU