Nicu Vlad și obrazul său gros au făcut de râs halterele românești!

Dum, 19 iunie 2022

Au trecut câteva zile, de când în sportul românesc s-a petrecut o altă rușine istorică – președintele Federației Române de Haltere, și vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere (IWF), a fost suspendat pe viață, din pricina implicării sale în cazuri de dopaj. Până acum, n-am văzut nicio reacție din partea celor mai înalte foruri sportive românești, Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv. Cât despre Nicu Vlad însuși, se pare că obrazul lui este gros și poate să meargă înainte, dacă nimeni nu intervine să-l elimine din funcție și din familia halterelor românești.

Cu ani în urmă, cred că acum 3 sau 4 ani, am găsit o statistică pe site-ul IWF, cu sportivii descoperiți dopați, în diferite competiții internaționale, ori la controalele inopinate, efectuate de Agenția Mondială Antidoping. Am scris despre acea situație și eram contrariat cum de președintele Nicu Vlad mai este menținut în funcție… Lista de acum câțiva ani a continuat să fie actualizată până astăzi și, cu dezamăgire trebuie să spunem că zeci de sportivi români, fete și băieți, figurează pe această statistică, fără ca cineva să ia măsurile de rigoare, să stopeze acest fenomen.

Iar Lista drogaților, a hoților de medalii false, pot să le spun așa, începe de prin anul 2010, cu Ninel Miculescu, suspendat pe viață, și se încheie în 2022, cu Nicolae Onica, scos din toate concursurile, până în 2024. Am mai scris despre acesta stare de iresponsabilitate a oficialilor care au condus halterele românești – nimeni nu s-a întrebat de unde această practică a prafurilor și de ce nu a fost stopată?

Și iată, vine această suspendare a președintelui Federației noastre, Nicu Vlad, în urma unei anchete internaționale, care a descoperit că Vlad a permis dopajul, ba am putea spune că l-a ridicat la nivel de politică federală și internațională! O mai mare rușine ca asta, nici că se putea, să vină străinii să descopere ce face un președinte de federație din România! Nicu Vlad este președinte al Federației Române începând cu anul 2001 și aș spune că lumea halterelor din România a fost complice la această stare de fapt, acceptând modul criminal în care a condus Nicu Vlad!

Au condus Ministerul Sportului mai mult de 15 miniștrii, din 2001 încoace, pe la COSR au trecut 4 președinți, dar niciuna din aceste oficialități n-a catadicstit să-l întrebe pe Nicu Vlad, până când continuă el politica asta oficială de dopaj? Pentru că, așa cum au descoperit organismele internaționale, n-a fost vorba de altceva, decât de o acțiune oficială de doping, a celor ce au condus halterele din România, în ultimii 15-20 de ani. Ultimul ministru al Sportului, Eduard Novak, a declarat: ” Îi dorim mult succes în activitatea sa viitoare”, no comment!
Și-mi aduc aminte de scandalul din 1016, de la Fedarația de Kaiac Canoe, când cele două loturi de sportivi, fete și băieți, au fost descoperite dopate, exact cu câteva luni înainte de îmbarcarea către Jocurile Olimpice de la Rio, Brazilia. Ulterior, s-a aflat că dopajul cu Meldonium era oficial, coordonat de antrenori, acțiune de care Federația Română zice că n-a știut nimic. Surpriza, ca și rușinea, au fost mari și de această dată, dar nici în acest caz n-au fost luate măsuri de sancționare a vinovaților, ba chiar și de recuperare a banilor cheltuiți în zadar, în tot ciclul olimpic 2013/2016.

Să ne-aducem aminte, Federaţia Internaţională de Haltere a impus, pe 17 iunie 2021, o suspendare de un an Federaţiei Române de Haltere, ”din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune care a privat participarea halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt convins că sportivii români vor avea aceeași soartă și la Olimpiada din 2024, de la Paris.

Pe 25 iunie 2021, Nicu Vlad, vicepreşedintele IWF, a fost acuzat de ”complicitate şi manipulare” în ancheta privind dopajul din cadrul IWF, desfăşurată de Agenţia Internaţională de Testare. După Ancheta oficială, Nicu Vlad a fost suspendat pe viață, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, instanța cea mai înaltă din sportul mondial!
Nicu Vlad este unul din medaliații olimpici și mondiali ai României – Rușine, Nicu Vlad!

Niciun comentariu

adauga un comentariu