Ministrul Educației vrea ordine în cluburile școlare – va fi haos!

joi, 12 august 2021

În primul rând, toți miniștrii ai Educației, de după Revoluție încoace, ar fi trebuit să investească în cluburile sportive școlare, să întrețină și să să dezvolte baza sportivă, să creeze noi locuri de înscriere la mai toate disciplinele sportive, și nu în ultimul rând să susțină financiar activitatea competițională a elevilor sportivi, să nu mai plătească părinții arbitrajul, după o chetă rapidă, sau cantonamentele de iarnă și de vară, ba chiar diferitele materiale pentru antrenament și chiar echipamentele.

Prin urmare, este un haos în aceste cluburi, se face performanță mai puțin, pentru că nu sunt condiții optime, iar dacă ministrul vine să-i certe pe profesorii-antrenori de lipsa de trofee, și chiar să-i sancționeze, atunci va fi un haos și mai mare. ”Întâi să acopere nevoile și după aceea să aibă pretenții”, ne spunea un antrenor.

Și dau un singur exemplu, Clubul Sportiv Școlar Nr 3 Steaua are 13 ramuri sportive, toate de nivel național, cum ar fi atletismul, baschetul, gimnastica, handbalul, rugby, volei, și lista continuă, dar, atenție, fără nicio bază sportivă proprie! Conducerea clubului plătește chirie peste tot, unde intră proprii sportivi și sunt convins că situația nu este prea confortabilă. S-au făcut memorii peste memorii, la toate instituțiile statului, inclusiv la Ministerul Educației, dar nimeni nu și-a bătut capul să răspundă. Poate o va face actualul ministru și va găsi și rezolvarea cu bazele sportive la acest club, măcar una, și exemple de acest gen sunt multe și în toată țara.

Comments are closed.