Maximilian Gavrilă: ”Încă o jucătoare de la 181 în circuit – Alexandra Banciu a ajuns la Dinamo”!

mie, 11 octombrie 2017

Anul acesta, ACS Școala 181 București a dat alte două jucătoare în lumea bună a handbalului – Alexandra Badea și Alexandra Banciu, două din cele mai valoroase tinere handbaliste, din ultimii ani. Crescute la Școala 181, în cel mai neaoș spirit de luptă, că doar îl cunoașteți pe antrenorul Maximilian Gavrilă, cele două sportive au fost multă vreme cuplul de temut al echipei, care contribuiau decisiv la victoriile și medaliile cucerite de-a lungul vremii. Au fost campioane naționale la Junioare I și II, au luat bronz la Junioare III, au făcut parte din loturile de cadete, junioare și tineret, iar antrenorii români recunosc ca cele dou AB sunt produse de valoare ale handbalului românesc.

Alexandra Badea a ajuns la Dinamo în februarie 2017, când toată lumea credea că formația din Ștefan cel Mare este cu un picior în Liga Națională. Transferurile făcute și salariile mari, fluturate, doar pe hârtie, pe sub nasul handbalistelor impresionau și făceau ca proiectul alb-roșu să fie invidiat. Dar socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea din teren, pentru că Dinamo a ratat toate oportunitățile de promovare, iar cele mai bune jucătoare au ajuns care încotro. Alexandra Badea a fost transferată imediat de HCM Rm Vâlcea, din Liga Națională, unde joacă din ce în ce mai bine – aproape că este de neînlocuit pe extrema dreaptă!

Revenind la Banciu, jucătoarea a fost în vizorul mai multor echipe, însă lipsa banilor, pentru că se impunea plata grilei, la transferul ei, a făcut ca destinul ei să fie amânat, iată, până ieri, 10 octombrie. Și, culmea, soarta ei handbalistică este legată tot de Dinamo, care și-a revenit ușor, ușor, din șocul ratării Ligii Naționale și se gândește, iarăși, la saltul pe prima scenă.

”Vreau să mă antrenez și să joc. Eu am încredere în mine și știu ce pot, dar îmi trebuie colege cu care să colaborez, handbalul este sport de echipă, nu? Sigur că și eu visez la Liga Națională, iar primul pas l-am făcut”, ne spunea jucătoare.

”Am luat-o pe Banciu de la Otopeni, a fost acolo un turneu, acum 10 ani, și am văzut o școlăriță înaltă și subțire, care se mișca bine – am remarcat-o imediat–și am făcut tot ce era necesar ca s-o transfer. Pe Badea am luat-o de la Școala 139, era clasa a IV-a, pot să spun că pe cele două Școala 181 le-a șlefuit. Sunt sigur că vor ajunge și în lotul mare, au toate calitățile și sunt foarte cunoscute de către antrenori. Clubul pe care îl conduc a fost nevoit să se reprofileze pe descoperirea de talente, după ce mi-au fost furate 15-16 jucătoare, de către CSM București, cu sprijinul Federației, se știe foarte bine acel scandal. N-am mai avut cu cine să mă bat la titlu și atunci am decis să caut tinere talente și să le duc sus, după care să le transfer la grupări care n-au timp să-și crească jucătoare. În sezonul care vine propun alte două jucătoare: pe Irina Neacșu, cel mai bun inter dreapta din 2017, de la Turneul Final al Junioarelor II, și pe Andreea Zaharia, un portar tot mai valoros, de la o etapă la alta. Deocamdată vorbesc doar de cele două, Neacșu și Zaharia, dar nu este exclus să mai apară și alte fete, eu aștept”, ne declara președintele-antrenor al ACS Școala 181 București, Maximilian Gavrilă.

IMG_0620
I-am promis lui Banciu că am să-i urmăresc jocul de la Dinamo, pentru că o apreciez foarte mult și performanța îi este la îndemână.

Ionel Pană

1 comentariu la "Maximilian Gavrilă: ”Încă o jucătoare de la 181 în circuit – Alexandra Banciu a ajuns la Dinamo”!"
  1. Anonim spune:

    IRINA ESTE FORMATA DE CSS 6 BUCURESTI